Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Εθελούσιες έξοδοι σε MoMA και Met


Προγράμματα εθελουσίας εξόδου ανακοίνωσαν δυο από τα μεγαλύτερα μουσεία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να περιορίσουν τα έξοδά τους.

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για εργαζόμενους που πλησιάζουν την ηλικία συνταξιοδότησης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του προς το Artnet News, «το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης προσφέρει στους υπαλλήλους του που είναι ηλικίας 55 ετών ή μεγαλύτεροι και οι οποίοι είχαν τουλάχιστον 9 έτη υπηρεσίας στις 31 Ιουλίου, την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα εθελούσιας συνταξιοδότησης αυτό το καλοκαίρι. Το Μουσείο βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο σε ότι αφορά το αντικείμενο των δραστηριοτήτων του, οι οποίες βρίσκονται σε μειωμένο επίπεδο κατά την περίοδο της ανακαίνισης. Το πρόγραμμα είναι απολύτως εθελοντικό και στόχο έχει να ωφελήσει το προσωπικό που εξετάζει συνταξιοδότηση φέτος».

Στις αρχές του έτους το MoMA είχε ανακοινώσει τα σχέδιά του για επέκταση ύψους 450 εκατ. δολαρίων – την δεύτερη επέκταση μέσα σε μια δεκαετία.

Εν τω μεταξύ, στα τέλη Απριλίου, και το Metropolitan Museum of Art είχε ανακοινώσει ότι θα μειώσει το προσωπικό του προκειμένου να περιορίσει το ύψους 10 εκατ. δολαρίων έλλειμμά του.


Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου