Κυριακή 15 Μαΐου 2016

"Transasia Stacks": Έκθεση φωτογραφίας του Gerald Pryor στην γκαλερί «7»


Την Τρίτη 31 Μαΐου, η γκαλερί «7» στο πλαίσιο μιας εξωστρέφειας παρουσιάζει τον διεθνή Αμερικανό καλλιτέχνη Gerald Pryor.

Πρόκειται για την καινούργια φωτογραφική του δουλειά που ”αναφέρεται” στο ζήτημα της διαπολιτισμικότητας, όπου εξετάζει τις άγνωστες πτυχές του κινέζικου πολιτισμού σε αντιπαράθεση με την σύγχρονη Νεουορκέζικη πραγματικότητα.

H ματιά του στο τοπίο, διαθέτει τον στοχασμό ενός καλλιτέχνη διαποτισμένου από το πνεύμα του Ταοϊσμού. Η φιλοσοφία αυτή αγκαλιάζει την ιδέα ότι όλη ζωή, ακόμα και η φαινομενικά αδρανής, είναι διαποτισμένη με το πνεύμα.

Ως γνωστόν ο Ταοϊσμός έχει ενσωματωθεί στην κινέζικη ιστορία και την παράδοση για πολλούς αιώνες και ο καλλιτέχνης παραλληλίζει τις έννοιες της με τον ανάλογο σεβασμό στο τοπίο.

Πρόκειται ουσιαστικά, για μια δουλειά που παράγεται από το πραγματικό περιβάλλον Ασίας και Ν. Υόρκης, που προχωρεί όμως και πέραν αυτού.

Ο G.P. ζει και δουλεύει στο Manhattan.

Στον ελεύθερο χρόνο του, αναζητά την ηρεμία και την ειρήνη στο Sag Harbor, Long Island παρατηρεί την πραγματικότητα στις γειτονιές των ασιατικών λαών και παράλληλα ταξιδεύει και μένει μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Shanghai, στο Tiajiin αλλά και στο Πεκίνο το οποία επισκέπτεται τακτικά από το 1986, ελπίζοντας να δει τις άγνωστες πτυχές του κινέζικου πολιτισμού.

Η σειρά των φωτογραφιών, που θα εκτεθούν, αντιστοιχεί σε “μια στοίβα από ασιατικά περάσματα” σε ψηφιακές φωτογραφίες σε 3 αντίτυπα, διαστάσεων 40΄΄Χ27΄΄ [ 100Χ70 cm].


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : 31.05 έως 25.06.2016

ΩΡΕΣ : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ.

Τετάρτη, Σάββατο : 11-3 μ.μ.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : Θάλεια Βραχοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου