Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Από 6 ως 16 Οκτωβρίου το 4ο Μικρό Παρίσι των Αθηνών


Μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, “tables rondes” και “rendez vous sociaux”, εκπαιδευτικά προγράμματα, petanque, σκάκι και άλλα παιχνίδια, φιλοξενεί το 4ο μικρό Παρίσι των Αθηνών, το πολυ-φεστιβάλ που συνδιοργανώνουν για φέτος το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο, ο Οργανισμός πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής, με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι: «Ομάδα και Τέχνες» (“l'esprit d'équipe et les arts”)

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 16 Οκτωβρίου 2016, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθης και την πλατεία Καραϊσκάκη, μέχρι τον σταθμό Λαρίσης, όπου οι περισσότεροι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα και όπου εδώ και χρόνια, συναντώνται ο αθηναϊκός αστικός πολιτισμός, η ελληνική λαϊκή παράδοση, οι κουλτούρες των μεταναστών, ταξιδιωτών και επισκεπτών.

Οι συμμετέχοντες μεμονωμένοι καλλιτέχνες-δημιουργοί θα πρέπει να παρουσιάσουν έργα εμπνευσμένα από ομαδικές δράσεις, καθώς και από το ομαδικό πνεύμα που διαχέεται σε κάθε κοινωνική πτυχή.

Οι καλλιτεχνικές-δημιουργικές ομάδες θα πρέπει να αναδείξουν το αίσθημα συνεργασίας που επιφέρει την ομαδική αποτελεσματικότητα. Το αλατοπίπερο του φεστιβάλ θα είναι οι ιδιαίτερες καλλιτεχνικές συνεργασίες.

Προσκαλούνται οι καλλιτέχνες-δημιουργοί και οι καλλιτεχνικές ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ να στείλουν τις προτάσεις τους μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο athensartnetwork@gmail.com. Οι προτάσεις θα κριθούν από την επιτροπή συμμετοχών του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου και θα γίνονται δεκτές μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν εθελοντικά στις ομάδες διαχείρισης και οργάνωσης του φεστιβάλ παρακαλούνται να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο athensartnetwork@gmail.com. Οι εθελοντές διαχειριστές καθ’ όλη την προετοιμασία παρακολουθούν τα απαιτούμενα σεμινάρια και μετά την λήξη του φεστιβάλ παραλαμβάνουν την σχετική βεβαίωση εκπαίδευσης και συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου