Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Σε "άνθιση" οι πωλήσεις έντυπων και ψηφιακών κόμικς κόντρα στην τάση


Αν και ο κλάδος των εντύπων υπέστη σοβαρό πλήγμα από την έλευση του διαδικτύου, ωστόσο υπάρχει ένα τμήμα του το οποίο συνεχίζει να ανθεί –και μάλιστα τόσο στην έντυπη όσο και στην ψηφιακή μορφή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το CNBC, τα έσοδα των έντυπων βιβλίων κόμικς κινούνται ανοδικά τα τελευταία χρόνια, παρά την έκρηξη των πωλήσεων των ψηφιακών κόμικς. Μάλιστα οι πωλήσεις των εντύπων «κρατούν» την ανοδική τους πορεία σε μια περίοδο που οι εκδότες κάνουν προσφορές χιλιάδων κόμικς για download προς μια σταθερή μηνιαία ή ετήσια χρέωση.

Το 2014, τα έσοδα από τα ψηφιακά κόμικς εξαιρουμένων των απεριόριστων συνδρομών, άγγιξαν τα 100 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό online εμπορίου ICv2, το οποίο παρακολουθεί τις τάσεις στις πωλήσεις των κόμικς. Πριν από επτά χρόνια, τα έσοδα ανέρχονταν σε μόλις 1 εκατ. δολάρια. Την ίδια ώρα, η αγορά έντυπων κόμικς της Βόρειας Αμερικής αυξήθηκε από τα 650-700 εκατ. δολάρια το 2009 στα 835 εκατ. δολάρια το 2014.

Συγκριτικά, η εβδομαδιαία κυκλοφορία εφημερίδων έχει καταγράψει πτώση 17% την τελευταία δεκαετία, με τις διαφημιστικές πωλήσεις να κάνουν «βουτιά» μεγαλύτερη του 50%, σύμφωνα με το Pew Research Center.


Πηγή: CNBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου