Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Εξωδεκτική Ευαισθησία: Έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Τζάνη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας


Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της εικαστικού Χριστίνας Τζάνη με τίτλο «Εξωδεκτική ευαισθησία». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 έως και τις 30 Ιουνίου.

Η τέχνη της Χριστίνας Τζάνη εστιάζει σε παιδικές μορφές. Κάθε εικόνα ενσωματώνει ένα τρόπο θέασης, ανάλογα πάντα με την αισθητική αντίληψη του θεατή οδηγώντας τον σε συμπεράσματα. Βασική της πρόθεση είναι να ενεργοποιήσει τον θεατή ώστε να αντιληφθεί τις νοηματικές προσεγγίσεις των έργων, επιλέγοντας ο ίδιος αυτή που θα κυριαρχήσει, σύμφωνα με το δικό του κριτήριο ορθότητας. Ο θεατής καλείται να αναγνωρίσει τις βαθιά ριζωμένες παραδοχές της αισθητικής και εμπειρικής αντίληψής του, υποδεικνύοντας ότι η έννοια της αντίληψης είναι μια συνεχής διαδικασία προσδιορισμού και αμφισβήτησης.

Τα σημάδια του πίνακα προδιαθέτουν την οντολογική και νοηματική υπόσταση της μεσιτείας του νοήματος, καθώς αυτό καθορίζεται από την επικοινωνία της πνευματικής κατάστασης του καλλιτέχνη και του θεατή.

Η παρουσίαση της θεματικής, προκαλεί την εγωδεκτική ευαισθησία του θεατή,αποκαλύπτοντας το κίνητρο της ζωγραφικής δράσης των έργων, σε άμεση συνάρτηση με το εγώ του θεατή.
Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Ηγουμενίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Η Χριστίνα Τζάνη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, με καθηγητές το Χάρη Κοντοσφύρη και το Θωμά Ζωγράφο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως στην ατομική έκθεση ‘Tender Wounds’ στο Δουβλίνο Ιρλανδίας, στις ομαδικές "Fresh '15: Happy Accidents", "Biennial Castra 2015", "Fid Prize 7" and "7η Μπιενάλε των φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας". Άσχολείται κυρίως με τη ζωγραφική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου