Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Οι Δον Κιχώτες της Γλύκας Στόιου στο Σιάτλ


Τις απίστευτες περιπέτειες του Δον Κιχώτη αφηγούνται δύο ξωτικά, που ταξιδεύουν στην Ισπανία του 16ου αιώνα και παίζουν σχεδόν όλους τους ρόλους του έργου. Μια διαδραστική παράσταση που δημιουργεί ένα πυροτέχνημα από εικόνες και μας θυμίζει την ιστορία ενός διαχρονικού ήρωα που δίνει κουράγιο σε όλους τους ονειροπόλους που προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.


Οι Δον Κιχώτες ξεκίνησαν με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, συνέχισαν σε σχολεία και θέατρα σε όλη την Ελλάδα με την εταιρία θεάτρου Lamba, πήγαν στο Λουξεμβούργο και την Αλάσκα και έφτασε επιτέλους η ώρα να προσγειωθούν και στο Σιάτλ, στο Pocket Theatre, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 20:30 (ώρα Σιάτλ).

Η Γλύκα Στόιου από την Ελλάδα και η Κάρολαϊν Γουίλκοξ με τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ρεμπέκα Γκόλντμπεργκ από τις Η.Π.Α. κάνουν ένα διαπολιτισμικό πείραμα. Θα παρουσιάσουν τους Δον Κιχώτες της Γλύκας Στόιου (διασκευή από το Δον Κιχώτη του Θερβάντες) κάνοντας πρόβες κυρίως μέσω Σκάιπ! Πρόκειται για ένα έργο με έντονη σωματικότητα, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Η Γλύκα Στόιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γουμένισσα της Κεντρικής Μακεδονίας. Σπούδασε Υποκριτική στη Δραματική Σχολή Ίασμος-Βασίλης Διαμαντόπουλος, Δημοσιογραφία & Μ.Μ.Ε. στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πολιτιστική Διαχείριση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει συνεργαστεί με εταιρίες οπτικοακουστικών παραγωγών για την παραγωγή και τη σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ και άλλων τηλεοπτικών προγραμμάτων και με θέατρα σε όλη την Ελλάδα, όπου έχει παίξει και σκηνοθετήσει έργα δικά της και άλλων συγγραφέων για παιδιά και ενήλικες. Έχει αναλάβει εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορους πολιτιστικούς οργανισμούς και έχει επιμεληθεί λαογραφικές εκθέσεις σε παραμεθόριες περιοχές. Το Φεβρουάριο του 2014 το έργο της Δον Κιχώτες ταξίδεψε στο 2o Ευρωπαϊκό Σχολείο και το θέατρο Banannefabrik του Λουξεμβούργου, ενώ τον Ιούνιο του 2015 παρουσιάστηκε από Αμερικανούς καλλιτέχνες στο 23ο Συνέδριο Θεάτρου στην Αλάσκα των Η.Π.Α., όπου η ίδια συμμετείχε και ως ηθοποιός σε έργα άλλων συγγραφέων. Φέτος, είναι και πάλι καλεσμένη στο 24ο Συνέδριο Θεάτρου στην Αλάσκα (24rd Last Frontier Theatre Conference, 12-18 Ιουνίου) με το νέο έργο της Χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου