Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ένα νέο Μουσείο «γεννιέται» στο Κάστρο Ιωαννίνων


Ένα νέο Μουσείο δημιουργείται στο Κάστρο των Ιωαννίνων. Είναι το Μουσείο Αργυροτεχνίας, που δημιούργησε το Πολιτιστικό ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς, στον δυτικό προμαχώνα της νοτιοανατολικής ακρόπολης.

Ένα τμήμα του Κάστρου, το οποίο έμενε ανεκμετάλλευτο, τώρα διαμορφώθηκε πλήρως ώστε να εγκατασταθεί μία μόνιμη έκθεση της τέχνης που είναι ταυτισμένη με τα Γιάννινα, ενώ δημιουργούνται και όλοι οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι, όπως μεταδίδει το epiruspost.gr.

Η μόνιμη έκθεση του μουσείου έχει ως κύριο στόχο να παρουσιάσει την τεχνολογία της αργυροτεχνίας μέσα από τη διαχρονική διάστασή της και να περιγράψει το πλέγμα εργαλειακού εξοπλισμού και τεχνικών.

Ταυτόχρονα, με την έμφαση που δίνεται στα Ιωάννινα και την Ήπειρο αναδεικνύεται το κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο στο οποίο αναπτύχθηκαν τα τοπικά εργαστήρια, καθώς και η ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, που συνδέεται στενά με την αργυροτεχνία.


Πηγή: Epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου