Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

[Mis/Dis]Placed: Ξεκίνησε το Athens Photo Festival 2016


Εγκαινιάστηκε χθες στο Μουσείο Μπενάκη το Athens Photo Festival (APhF) 2016, το σημαντικότερο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο, αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας.

Η θεματική της φετινής διοργάνωσης, υπό τον γενικό τίτλο [Mis/Dis]Placed, προτείνει μια περιήγηση σε οπτικές μορφοποιήσεις και αφηγήσεις που ερμηνεύουν, αναπαριστούν και τεκμηριώνουν τις θέσεις και τις αντιθέσεις του σύγχρονου κόσμου, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα από κοινωνικά, πολιτικά, υπαρξιακά και πολιτισμικά φορτισμένες καταστάσεις.

Με νέες ιδέες και προσανατολισμό στη σύγχρονη διεθνή φωτογραφία, το κεντρικό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή 85 καλλιτεχνών και επιμελητών από 39 χώρες, ενώ ένα σύνολο δράσεων διευρύνουν το διάλογο και την ενεργή συμμετοχή.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου στο αμφιθέατρο το Μουσείου Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς) το διεθνές πρόγραμμα ομιλιών και παρουσιάσεων Photo Voices. Με γενικό μότο «We Speak Photography», προσκεκλημένοι ομιλητές από διαφορετικές χώρες, με κοινή γλώσσα τη φωτογραφία, θα μοιραστούν μέσα από μία σειρά παρουσιάσεων εμπειρίες και απόψεις, αναδεικνύοντας τον ρόλο της φωτογραφίας στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.

Πέρα από το κεντρικό πρόγραμμα, η διοργάνωση περιλαμβάνει παράλληλες εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν σε επιλεγμένους εκθεσιακούς χώρους της Αθήνας, μορφωτικά ινστιτούτα, αίθουσες τέχνης και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς.

Διάρκεια: 10.06.2016 - 31.07.2016
Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή: 10:00 - 18:00, Παρασκευή & Σάββατο: 10:00 - 22:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: € 8, Μειωμένο & Νέοι κάτω των 22 ετών*: € 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου