Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Μόσχα: Στην αστυνομία για ανάκριση ο πρώην διευθυντής του NCCA


Σε αναβρασμό βρίσκεται ο κόσμος της σύγχρονης τέχνης της Μόσχας, μετά την γνωστοποίηση ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης (NCCA) της Μόσχας, Mikhail Mindlin, βρέθηκε στο στόχαστρο έρευνας της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας σε σχέση με έρευνα διαφθοράς που έχει ήδη στείλει έναν αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού στη φυλακή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο κ. Mindlin κλήθηκε για ανάκριση, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα.

Ο Mindlin, αμέσως μετά την απομάκρυνσή του από το NCCA διορίσθηκε διευθυντής του Central Andrei Rublev Museum of Ancient Russian Culture and Art. Όμως στις 31 Μαΐου, καθώς επέστρεφε από την Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, ο ίδιος και ο αναπληρωτής διευθυντής οικονομικών υποθέσεων του Κέντρου κλήθηκαν από την αστυνομία για ερωτήσεις αναφορικά με την υπόθεση Grigory Pirumov, ο οποίος συνελήφθη τον Μάρτιο με την κατηγορία της υπεξαίρεσης κεφαλαίων από διάφορα πρότζεκτ αποκατάστασης πολιτιστικών μνημείων που χρηματοδοτούνται από το κράτος. Νωρίτερα μάλιστα, η FSB πραγματοποίησε έρευνα και στο κτήριο του NCCA.

Στις αρχές του μήνα, όπως αναφέρει το The Art Newspaper, ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Vladimir Medinsky, αποφάσισε να συγχωνεύσει το NCCA με τον εκθεσιακό βραχίονα του υπουργείου, το Rosizo. Τους δυο οργανισμούς διαχειρίζεται ο Sergei Perov, ένας τεχνοκράτης με στρατιωτική εκπαίδευση, ο οποίος δείχνει εύνοια στην τέχνη της σοβιετικής περιόδου.

Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου