Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

21 νέοι χώροι στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO


Πάνω από 1000 χώρους από 165 χώρες αριθμεί πλέον η Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, μετά και την εγγραφή 21 σημείων στη Λίστα κατά τη διάρκεια της 40ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς του οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία από τις 10 ως τις 17 Ιουλίου.

Κατά την συνεδρίαση, ενεγράφησαν 21 σημεία, περιλαμβανομένων 12 πολιτιστικών χώρων, έξι φυσικών και τριών μικτών χώρων. Μεταξύ των νέων εγγραφών στη λίστα, και ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων.

Εξετάστηκε επίσης η κατάσταση 155 χώρων, πέντε χώροι Παγκόσμιας Κληρονομιάς στη Λιβύη ενεγράφησαν στη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε Κίνδυνο, όπως και ένας χώρος στο Ουζμπεκιστάν και ένας στο Μάλι. Ένας χώρος στην Γεωργία αφαιρέθηκε από την συγκεκριμένη λίστα, ενώ το τελετουργικό κέντρο της Ανατολικής Μικρονησίας Nan Madol ενεγράφη ταυτόχρονα στη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς και στη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε Κίνδυνο.

Η 41η σύνοδος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNSESCO θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας τον Ιούλιο του 2017.

Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου