Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Το «Νησί των Ονείρων» μετατρέπεται σε νησί των τεχνών


Το «φιλί της ζωής» στο “Νησί των Ονείρων” δίνει μια ομάδα νέων, δημιουργικών ανθρώπων. Η Χαρά Ευδαίμων κι ο Δημήτρης Κατσαρής, οι εμπνευστές του Influence Festival, επιλέγουν να ξαναζωντανέψουν το Πεζονήσι της Ερέτριας και να ανοίξουν -εννιά χρόνια μετά- την πόρτα στους 46 ξενώνες που την δεκαετία του ’70 και ’80 γέμιζαν με χιλιάδες τουρίστες.

Φέτος, το πανέμορφο μέρος με τις καταγάλανες παραλίες θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στα 52 δωμάτια των μικρών σπιτιών που είναι διάσπαρτα στο νησί. «Πρόκειται για ένα νησάκι που καταλαμβάνει 66 στρέμματα γης και εδώ και εννιά χρόνια οι τοπικοί παράγοντες προσπαθούν να αξιοποιήσουν», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ευδαίμων.

«Μέσα από εκδηλώσεις τοπικού ενδιαφέροντος που γίνονται στο χώρο», αναφέρει, «οι εκάστοτε φορείς επιχειρούν να του δώσουν νέα πνοή.Εμείς, ως ομάδα του Influence Festival οραματιστήκαμε το “Νησί των Ονείρων” να αποτελέσει για ένα τριήμερο, από τις 12 μέχρι και τις 14 Αυγούστου, την καλλιτεχνική “στέγη” Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Ήρθαμε σε επαφή με τον δήμο Ερέτριας, ο οποίος ήταν πολύ θετικός και υποστηρικτικός. Πήραμε την σχετική άδεια και με τον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Δια Βίου Μάθησης, “Δαφνηφόρος Απόλλων”, στο πλευρό μας, προχωράμε σε εργασίες καθαρισμού του χώρου, φροντίζουμε το εσωτερικό των ξενώνων, ώστε να μπορούν να εκθέσουν οι καλλιτέχνες τα έργα τους, αλλά και να λειτουργήσουν κάποιες υπηρεσίες εντός του νησιού».

Οι διοργανωτές του Influence Festival, δεν θα αξιοποιήσουν τη συνολική έκταση του νησιού για λόγους ασφάλειας. «Θέλουμε οι επισκέπτες μας να απολαύσουν τις μέρες του φεστιβάλ, να περιηγηθούν στους χώρους του, να περπατήσουν, να αποδράσουν, αλλά όλα αυτά με ασφάλεια», τονίζει η κ. Ευδαίμων, η οποία συμπληρώνει ότι «επιλέξαμε ένα σημείο που αποτελεί πολύτιμο, τουριστικό και πολιτισμικό στοιχείο για το δήμο Ερέτριας. Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, αυτό που επιδιώκουμε είναι να ξεσηκώσουμε ένα υπόγειο κύμα τέχνης, swell, που είναι το φετινό μας θέμα, ευελπιστώντας να μετατρέψουμε το “Νησί των Ονείρων” σε πραγματικό όνειρο. Στόχος μας είναι να προάγουμε τη δημιουργία ενός νέου μαγικού θεσμού όπου όλες οι μορφές τέχνης μπορούν να συνυπάρχουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου