Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Πολάνσκι και Ασαγιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους


Ο Ρομάν Πολάνσκι και ο Ολιβιέ Ασαγιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία νέα ταινία που θα βασίζεται στην προσαρμογή ενός μυθιστορήματος της Delphine de Vigan. Ένα μυθιστόρημα που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αφορά τον αγώνα ενός συγγραφέα να ολοκληρώσει το νέο του βιβλίο μετά από τις παρενοχλήσεις που δέχτηκε από έναν εμμονικό θαυμαστή.

Ο Ασαγιάς που έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία τα «Σύννεφα του Σιλς Μαρία» και «Personal Shopper», έκανε τη διασκευή του σεναρίου, ενώ ο Πολάνσκι θα σκηνοθετήσει την ταινία, σύμφωνα με το AlloCine. Η συγγραφέας του βιβλίου περιγράφει την ιστορία ως μια αμφισβήτηση του μύθου από τον αναγνώστη.

Ο Πολάνσκι, που το 2010 σκηνοθέτησε το θρίλερ «Αόρατος συγγραφέας», που έχει παρόμοιο θέμα, αυτήν την περίοδο σκηνοθετεί μία ακόμα ταινία, η οποία σχετίζεται με την υπόθεση Ντρέιφους και ονομάζεται «Ντι». Η ταινία επικεντρώνεται στο σκάνδαλο που ξέσπασε το 1894 με έναν Γάλλο αξιωματικό, εβραϊκής καταγωγής που καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ των Γερμανών. Το σενάριο έγραψε ο Ρόμπερτ Χάρις, που έγραψε και το σενάριο για την ταινία «Αόρατος συγγραφέας».

Πηγή: AlloCine, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου