Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

«Αναγέννηση»: Φεστιβάλ Πολιτισμού στον Νέο Πύργο της Εύβοιας


Με σύνθημα «ο πολιτισμός δεν κληρονομείται, κατακτάται», ο δήμος Ιστιαίας ξεκινάει σήμερα το Φεστιβάλ Πολιτισμού Νέου Πύργου.

Στις 21:30 στην Πλατεία Παραλίας η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Ν. Πύργου «Αναγέννηση» συνοδεύει την ορχήστρα του Δημήτρη Μητσοτάκη «επί Σκηνής» στην μουσικοχορευτική παράσταση «Πόλη, Σμύρνη, Πειραιάς», που στόχο έχει να δείξει τη γέννηση του Ρεμπέτικου από τη μουσική παράδοση.

Στις 23 Ιουλίου οι ερμηνευτές Ορφέας Περίδης και Λιζέτα Καλημέρη θα δώσουν συναυλία με τίτλο «Ζηλεύει η νύχτα».

Στις 29 Ιουλίου, το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) παρουσιάζει τα ντοκιμαντέρ «Τένεδος, της Μνήμης και της Λήθης» και «Στην Άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο».

Στις 26 Ιουλίου στις 21:00 θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση για παιδιά «Πριγκίπισσα και Βάτραχος», βασισμένο στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ, από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, ενώ στις 31 Ιουλίου στις 21:30 ο Κώστας Βουτσάς και ο Γιώργος Κωνσταντίνου θα παρουσιάσουν την παράσταση «Το Μήλο».

Στις 7 Αυγούστου στις 21:30 θα δοθεί μεγάλη συναυλία παραδοσιακής μουσικής με πολίτικη λύρα από τους Χρήστο Τσιαμούλη και Σωκράτη Σινόπουλο.

Επίσης, φέτος ανοίγει ένας νέος κύκλος εκδηλώσεων πολιτισμού, με τη Φιλοσοφία. Στις 12 Αυγούστου στις 20:30 στον Κήπο του Ι.Ν. στο Λιμάνι Νέου Πύργου θα γίνει συζήτηση για τον Αριστοτέλη (επετειακό έτος Αριστοτέλη από την UNESCO φέτος).

Στις 19 Αυγούστου στις 21:30 ο Αλκίνοοος Ιωαννίδης θα υποδεχθεί με μια μεγάλη συναυλία την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Τέλος, στις 24 Αυγούστου στις 21:00 θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Ασημίνας Ντέλιου για τις «Παραδοσιακές Φορεσιές» της Βόρειας Εύβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου