Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Το ρεμπέτικο κατακτά τη... Μελβούρνη!


Η ρεμπέτικη σκηνή της Μελβούρνης ενώνει τις δυνάμεις της και παρουσιάζει το πρώτο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στη Μελβούρνη.

Η μουσική ενώνει, ταξιδεύει, πληροφορεί, συγκινεί. Αυτές οι ιδιότητες της παγκόσμιας γλώσσας του πενταγράμμου είναι και η βάση πάνω στην οποία δύο γνωστοί μουσικοί της ρεμπέτικης σκηνής της Μελβούρνης ο Κώστας Καλαμάρας και ο Κώστας Καραμούτζος, πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν το πρώτο φεστιβάλ ρεμπέτικου στην ιστορία των μουσικών δρώμενων της πόλης, το οποίο και θα λάβει χώρα στις 21 και 22 Αυγούστου στο χώρο Caravan Music Club που βρίσκεται στο Oakleigh.

«Είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, στη μελωδία και στην ιστορία της μουσικής αλλά και της Μεσογείου» δήλωσε στον Νέο Κόσμο ο Κώστας Καλαμάρας. «Αυτό που επιδιώκουμε είναι μέσα από αυτή τη συνεργασία της ρεμπέτικης σκηνή της Μελβούρνης, μουσικών και ερμηνευτών να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εξιστορήσουμε σε όσους αποφασίσουν να έρθουν στο φεστιβάλ, μία πολύ σημαντική πτυχή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της ιστορίας της Ελλάδας και, παράλληλα, της μουσικής ιστορίας της Μεσογείου» τόνισε.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, η έναρξη του οποίου και τις δύο βραδιές θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα, ρεμπέτικα σχήματα της Μελβούρνης θα παρουσιάσουν μουσικές ενότητες με αναφορά στη δουλειά κάποιων «ιερών τεράτων» του ρεμπέτικου, όπως της Σωτηρίας Μπέλλου, του Μάρκου Βαμβακάρη, του Βασίλη Τσιτσάνη και του Κώστα Σκαρβέλη.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχει και ένας βιρτουόζος που θεωρείται αυθεντία στο ούτι και έχει μεγάλη ιστορία στη σκηνή της παραδοσιακής μουσικής στην Αυστραλία. Πρόκειται για τον Χρήστο Μπαλτζίδη που με το ούτι του μαγεύει και εντυπωσιάζει για δεκαετίες τώρα τους μυημένους του είδους.

Άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι η ιδέα της διοργάνωσης του Φεστιβάλ δεν αποτελεί απλά μία πρωτοβουλία που πήραν οι δύο μουσικοί ώστε να γνωρίσουν το συγκεκριμένο είδος σε ένα ευρύτερο κοινό, αλλά την ίδια στιγμή ανταποκρίνεται και στη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για τη διοργάνωση περισσότερων μουσικών παραστάσεων με πρωταγωνιστή το ρεμπέτικο τραγούδι.

«Αυτό που παρατηρήσαμε τον τελευταίο χρόνο είναι ότι όλες οι μουσικές βραδιές που διοργανώσαμε σ' αυτό το διάστημα σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν που μας ενθάρρυνε να διοργανώσουμε και το Φεστιβάλ. Είναι το πρώτο στο είδος του, αλλά δεν θα είναι και το τελευταίο. Ελπίζουμε και δουλεύουμε για να το επιτύχουμε, ότι του χρόνου στο Φεστιβάλ θα συμμετέχει και ομάδα μουσικών από το εξωτερικό» επισήμανε ο ομογενής μουσικός.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου