Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

FOURNOS: Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στο Γύθειο

Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Dexion, 2015, ξύλο (αμπούρα), 120x95x24.5 εκ.

Ο FOURNOS, ένα έργο της Βασιλικής Σηφοστρατουδάκη και της Μαρίας Τζανάκου, είναι μία εικαστική πλατφόρμα και ταυτόχρονα μία παρέμβαση που θα πραγματοποιηθεί σε έναν παραδοσιακό φούρνο στο Γύθειο Λακωνίας. 


Ο φούρνος βρίσκεται επί της Βασιλέως Γεωργίου 45 και στα πλαίσια του FOURNOS θα λειτουργήσει μεταξύ 01 και 04 Αυγούστου 2016 και ώρες 07:00- 15:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στo πλαίσιo της εικαστικής πλατφόρμας αυτής ο χώρος που φιλοξενεί το έργο FOURNOS προσεγγίζεται και διαμορφώνεται μέσα από μία συμμετοχική διαδικασία ενός εργαστηρίου η οποία συνδυάζει την έννοια του εργαστηρίου παραγωγής, διαδικασίας κ' πώλησης προϊόντων αρτοποιϊας με την καλλιτεχνική πρακτική, με το εργαστήριο του καλλιτέχνη, και με το ίδιο το έργο τέχνης και την πρόσληψη του από το κοινό. 

Με το σκεπτικό ότι το εργαστήριο του παραγωγού που ποιεί ανοίγει προς το κοινό, δεν θα γίνουν private view/εγκαίνια ή finissage ενώ το εγχείρημα αποσκοπεί σε ένα μεταβαλλόμενο επιτόπιο διάλογο με όσους έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στο εμπορικό κέντρο του Γυθείου. 

Η εικαστική πλατφόρμα επιχειρεί -ως ένα κομμάτι της αγοράς που προϋπάρχει - να πλάσει και να ζυμωθεί με την τοπική κοινωνία καθώς τα εικαστικά έργα και το ερευνητικό υλικό των προσκεκλημένων όπως οι παρεμβάσεις, δράσεις, ομιλίες, ξεναγήσεις, γλυπτικές εγκαταστάσεις, κλπ δεν θα εκτίθενται όλα από την πρώτη στιγμή αλλά θα παρουσιάζονται σταδιακά στο κοινό μέσα από μία ανοικτή διαδικασία. 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες και οι ερευνητές: Αύγουστος Βεϊνόγλου, Bασίλης Ζωγράφος, Κυβέλη Λιγνού-Τσαμαντάνη, Rilène Markopoulou, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Φανή Μπήτου, Ντόρα Οικονόμου, Πάνος Προφήτης, Βασιλική Σηφοστρατουδάκη, Sriwhana Spong Βασιλική Τζανάκου, Μαρία Τζανάκου, Ελένη Φουντουλάκη Οργάνωση: Βασιλική Σηφοστρατουδάκη, Μαρία Τζανάκου, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου