Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Σε... περιοδεία έργα τέχνης του Kurt Cobain


Οι φαν του grunge συγκροτήματος Nirvana σίγουρα γνωρίζουν πως ο Κurt Cobain, εκτός από ένας εκρηκτικός μουσικός ήταν και ένας εικαστικός καλλιτέχνης με μεγάλη φαντασία, ο οποίος συνέλαβε και δημιούργησε τα έργα τέχνης που κοσμούν τα εξώφυλλα των δίσκων In Utero και Incesticide.

Τώρα, όπως μεταδίδει το Artnet News, μια συλλογή με ζωγραφική, κολάζ και άλλα έργα του πρόκειται να “βγουν σε περιοδεία”, στο πλαίσιο έκθεσης, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστές.

Η επερχόμενη έκθεση οργανώνεται από τον Jeff Jampol, ο οποίος διαχειρίζεται τα κληροδοτήματα αρκετών καλλιτεχνών, όπως οι Janis Joplin και Otis Redding.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στους New York Times, το επόμενο πρότζεκτ του είναι το αρχείο του Cobain. Η περιοδεύουσα έκθεση θα περιλαμβάνει έργα τέχνης, προσωπικά και άλλα αντικείμενα από το κληροδότημα του Cobain. Μάλιστα, για να “εξάψει” τους επισκέπτες, τονίζει στην συνέντευξή του πως ο Cobain διαθέτει μερικούς “εκπληκτικούς καμβάδες που πολύς κόσμος ούτε έχει δει ποτέ ούτε έχει ακούσει ποτέ γι' αυτούς”.

Για την υλοποίηση της έκθεσης, ο Jampol συνεργάζεται με την χήρα του Cobain, Courtney Love και την κόρη του, Frances Bean Cobain.


Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου