Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

“Βlue Line”: Έκθεση φωτογραφίας Γ.Γερόλυμπου, Κ.Καλούδη, E. Χαλιορή στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου


Την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Blue line” εγκαινιάζει την Παρασκευή 22 Ιουλίου η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου.

Στην έκθεση αυτή 3 καταξιωμένοι Έλληνες Φωτογράφοι, Ο Γιώργης Γερόλυμπος, η Κατερίνα Καλούδη και η Έφη Χαλιορή αιχμαλωτίζουν την μαγευτική θάλασσα, δημιουργώντας εντυπωσιακά θαλάσσια τοπία σε μινιμαλιστικό στυλ.

Εκφράζοντας ο καθένας το προσωπικό φωτογραφικό του ιδίωμα, κάνει τη δική του αναφορά στην ομορφιά της θάλασσας, όπου η απλότητα και η καθαρότητα κυριαρχεί. Η γραμμή του ορίζοντα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο κάδρο και γίνεται το κέντρο του ενδιαφέροντος. Αυτή η μπλε γραμμή, αποτελούμενη από νερό και αέρα, στέκει μπροστά στο βλέμμα του θεατή, συμβολίζοντας την ζωτικότητα, τον πυρήνα της ίδιας μας της ύπαρξης.

Ο Γιώργης Γερόλυμπος παρουσιάζει φωτογραφίες από τη σειρά "Mare Liberum", τίτλος που οφείλει την πατρότητά του στον HugoGrotius. Ο Γερόλυμπος επιδιώκει να εκφράσει την μοναδική αίσθηση ελευθερίας που προκαλεί η θάλασσα σε αυτόν που την ταξιδεύει. Μακριά και απελευθερωμένη από οποιαδήποτε κτητικότητα και πέραν από κάθε χρήση, η θάλασσα ταξιδεύει το νου μας σε χιλιάδες μέρη, πρόσωπα, συναισθήματα, στιγμές. Η Κατερίνα Καλούδη αναδεικνύει μοναδικά τους μυστηριώδεις μετασχηματισμούς της θάλασσας του Αιγαίου, κάτω από το Ελληνικό φως και τη δύναμη των ανέμων των Κυκλάδων, την ίδια στιγμή που τα έργα της αποκαλύπτουν μια πνευματική χροιά. Η Έφη Χαλιορή, μέσα από τα έργα της πραγματοποιεί μια παρατήρηση στον χρόνο που περνά. Όλα μοιάζουν ίδια και όλα διαφορετικά. Η πρωτοτυπία της εικόνας επιτυγχάνεται μέσω της επανάληψης.

Διεύθυνση: Δήλου 12, Χώρα Μυκόνου
Εγκαίνια: 22.07.2016, στις 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 22.07-04.08/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου