Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η Βρετανική βιβλιοθήκη γιορτάζει τα 20 χρόνια του Χάρι Πότερ με μια μεγάλη έκθεση

Σχέδιο της Rowling για τον Χάρι Πότερ

Το 2017 σηματοδοτεί την 20η επέτειο από την πρώτη έκδοση του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», το πρώτο της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς βιβλίων της J.K. Rowling. Για να τιμηθεί το γεγονός, η Βρετανική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου αποφάσισε να συνεργαστεί με τη διάσημη συγγραφέα για να παρουσιάσουν μια «ιστορική» έκθεση του Χάρι Πότερ.

Η βιβλιοθήκη του Χόγκουορτς, φυσικά, κατέχει προεξέχουσα θέση στη σειρά των βιβλίων, με τον Χάρι Πότερ και τους «κολλητούς» του φίλους, Ρον Γουίσλι και Ερμάιονι Γκρέιντζερ, να περνούν ατελείωτες ώρες αναζητώντας κρυμμένους τόμους που θα τους βοηθήσουν στις περιπέτειές τους.

Η έκθεση «θα μεταφέρει τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι στην καρδιά των ιστοριών του Χάρι Πότερ», αναφέρει ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης, και θα δείχνει την αναζήτηση της ίδιας της Rowling σε βιβλιοθήκες για αντικείμενα που αποκαλύπτουν την ιστορική βάση του μαγικού κόσμου των βιβλίων, μεταδίδει το Artnet News.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν θησαυροί ηλικίας πολλών αιώνων από τη συλλογή της βιβλιοθήκης, μεταξύ των οποίων «βιβλία μαγείας, χειρόγραφα και αντικείμενα» που θα συνδυαστούν με υλικό από τα αρχεία της συγγραφέως και του εκδοτικού της οίκου (Bloomsbury).

Η έκθεση, η οποία ακόμα δεν έχει τίτλο, θα πραγματοποιηθεί στη Βρετανική Βιβλιοθήκη από τις 20 Οκτωβρίου του 2017 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2018.


Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου