Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Άνοιξε η αυλαία για την 8η Διεθνή Θερινή Ακαδημία Πιάνου στον Πόρο


Ξεκίνησε χθες τις εργασίες της η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Πιάνου που θα φιλοξενηθεί για 8η συνεχή χρονιά στο μαγευτικό νησί του Πόρου, υπό την αιγίδα του Δήμου, έως τις 29 Αυγούστου 2016 με τη συμμετοχή 95 φοιτητών – πιανιστών από 22 διαφορετικές χώρες.

Οι διακεκριμένοι σολίστες θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ακαδημίας και θα συμμετάσχουν ενεργά στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2016, χαρίζοντας σε κατοίκους και επισκέπτες σε καθημερινή βάση μοναδικές ερμηνείες στα 25 ατομικά και 5 ομαδικά ρεσιτάλ πιανιστών με διεθνείς διακρίσεις, τη βραδιά με κοντσέρτα για ένα, δύο και τρία πιάνα με την Ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών το Σάββατο 27 Αυγούστου στο υπαίθριο αμφιθέατρο Συγγρού, τα Εορταστικά Κοντσέρτα (γκαλά) στις 24 και 28 Αυγούστου για σολίστες κάθε ηλικίας και τη συμμετοχή του κοινού που βραβεύει την καλύτερη εμφάνιση σολίστα, καθώς και το Ρεσιτάλ «Υπό το Φως της Πανσελήνου» στο Ιερό του Ποσειδώνα την Πέμπτη 18 Αυγούστου.

Οι 14 καθηγητές που διδάσκουν είναι διάσημοι παιδαγωγοί και σολίστες πιάνου και εκπροσωπούν μεγάλες σχολές πιάνου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν τα φώτα τους στους νέους σπουδαστές σε 5 ατομικά masterclasses. Oι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν διαφορετικές πιανιστικές τεχνικές, να εμφανιστούν σε συναυλίες και ατομικά ρεσιτάλ και να συμπράξουν με ορχήστρα, μία μοναδική ευκαιρία για κάθε ανερχόμενο νέο σολίστα. Ο συνδυασμός μαθημάτων και διακοπών στο νησί Πόρου, με τις εξαίρετες συνθήκες διαμονής και εκπαίδευσης, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος για την ανταλλαγή απόψεων, τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών φιλίας με νέους διαφορετικών εθνικοτήτων από όλο τον κόσμο.

Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ είναι η Αγάθη Λεϊμονή, διάσημη σολίστ και καθηγήτρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις. Χάρη στην κ. Λεϊμονή και την πολύτιμη αρωγή των χορηγών: του κ. Σπύρου Λάζαρη – ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sirene Blue Resort, ο οποίος προσφέρει διαμονή και διατροφή στους καθηγητές της Ακαδημίας, του Μουσικού Οίκου Σπύρος Νάκας που προσφέρει τα πιάνα, του Πυθαγόρειου Ωδείου και του Τρίτου Προγράμματος, συνεχίζεται με επιτυχία μία διοργάνωση με διεθνή απήχηση.

Ο Δήμος Πόρου, ως οικοδεσπότης επιφυλάσσει ένα θερμό καλωσόρισμα στο έμψυχο δυναμικό της Ακαδημίας και, εκτός από την υλικοτεχνική υποστήριξη που θα προσφέρει, θα φιλοξενήσει σε δημοτικά κτήρια και σχολεία μία διοργάνωση που συμβάλει αποτελεσματικά στην αύξηση του πολιτισμικού τουρισμού, καθώς οι συμμετέχοντες σολίστες με τους πολυάριθμους συνοδούς τους (γονείς και φίλους) και οι καθηγητές τους αποτελούν διαπιστωμένα τους καλύτερους πρεσβευτές του Πόρου διεθνώς. Παράλληλα, μέσω της διοργάνωσης παρέχεται η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να απολαύσουν δωρεάν τα ομαδικά και ατομικά Ρεσιτάλ πιάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου