Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης στο συνέδριο «The Best in Heritage»


Το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης επιλέχθηκε μαζί με άλλα είκοσι από τα καλύτερα Μουσεία του κόσμου, να λάβει μέρος στο συνέδριο «The Best in Heritage», στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας τον Σεπτέμβριο.

Με επίσημη πρόσκληση από το μοναδικό διεθνές συμπόσιο βραβευμένων μουσείων και ιδρυμάτων πολιτιστικής κληρονομιάς και διατήρησης στον κόσμο, που δραστηριοποιείται εδώ και 15 χρόνια, το Ελληνικό Μουσείο θα βρεθεί στην «παρέα» των κολοσσών από ολόκληρο τον κόσμο.

Γύρω στα είκοσι μουσεία και ανάλογα projects από ολόκληρο τον κόσμο, που ανακηρύχθηκαν τα καλύτερα κατά το περασμένο έτος σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο, καλέστηκαν επίσης στο συγκεκριμένο συνέδριο να παρουσιάσουν τις ιστορίες της επιτυχίας τους.

Στο συνέδριο εκ μέρους του Ελληνικού Μουσείου θα παραστεί ο γενικός διευθυντής του κ. Τζον Τατούλης, ο οποίος λέει στην ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος, ότι η πρόσκληση να παρουσιάσει το έργο του μουσείου σε μια τέτοια ομάδα εμβληματικών ιδρυμάτων και ηγετών στον τομέα, είναι μεγάλη, αλλά και ευχάριστη έκπληξη.

Το «The Best in Heritage» είναι ένας θεσμός που υπάρχει εδώ και 15 χρόνια, και δημιουργήθηκε με συγκεκριμένο στόχο να παρουσιάσει σημαντικά projects ιδρυμάτων διαφύλαξης πολιτιστικής κληρονομιάς από όλο τον κόσμο στους ομότιμούς τους.

Η πρόσκληση για το Ελληνικό Μουσείο έρχεται έναν χρόνο μετά την βράβευσή του το για τη φιλοξενία της καλύτερης έκθεσης μεταξύ όλων των άλλων μουσείων της Βικτώριας το 2015, βραβείο που κέρδισε στην κατηγορία μουσείων μεσαίου μεγέθους.

Το Ελληνικό Μουσείο θα παρουσιάσει το συνολικό του έργο και τις πολιτιστικές του πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με το Μουσείο Μπενάκη, και της έκθεσης «Θεοί, Μύθοι και Θνητοί», η οποία, όπως λέει ο κ. Τατούλης, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πρόσφατων επιτυχιών του μουσείου.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου