Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Δωρίζουν τις συλλογές τους στα μουσεία!


Με σημαντικές συλλογές αρχαίων αντικειμένων και νομισμάτων εμπλουτίζονται μουσεία και εφορίες της χώρας- μεταξύ των οποίων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Αρκετοί πλέον ιδιώτες αποφασίζουν να δώσουν τις συλλογές τους, ενώ ήδη ολοκληρώθηκε η δωρεά μιας σημαντικής αρχαιολογικής συλλογής που ανήκει σε ιδιώτη και ο οποίος αποφάσισε να την παραχωρήσει σε μουσεία της χώρας.

Η αρχή γίνεται με τη συλλογή του κ.Κουτελάκη ο οποίος είχε νομίμως στην κατοχή του τα αντικείμενα αυτά σημαντικής αξίας και την παραχωρεί στο ελληνικό Δημόσιο με όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος, μεταδίδει το cretalive.gr

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα, η αίτηση του Χ.Κουτελάκη πέρασε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και ο υπουργός Πολιτισμού κ.Μπαλτάς έδωσε την σχετική “εγκριση άρσης άδειας κατοχής εκατόν σαράντα (140) αρχαίων αντικειμένων και τριάντα επτά (37) αρχαίων νομισμάτων από τον Χαράλαμπο Κουτελάκη και μεταβίβασης αυτών διά δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και στο Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο για τον εμπλουτισμό των συλλογών τους»

Ο κ. Κουτελάκης είναι δρ Αρχαιολογίας-Ιστορικός, κάτοχος αντίστοιχων πτυχίων, βραβευμένος 2 φορές από την Ακαδημία Αθηνών. Γεννήθηκε στον Πειραιά, αλλά κατάγεται από την Κρήτη.


Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου