Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Η Όπερα του Σίδνεϊ ανανεώνεται


Περισσότερα από 138 εκατ. ευρώ θα δαπανήσει η Αυστραλία προκειμένου να ανακαινίσει την Όπερα του Σίδνεϊ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανακαίνιση που έγινε ποτέ από το 1973 που άνοιξε.

Κάθε χρόνο την Όπερα επισκέπτονται περισσότερα από 8 εκατ. άτομα αποφέροντας περί τα 535 εκατ. ευρώ στα ταμεία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, αν και η βαθμολογία της δίνουν κριτικοί και μουσικοί για την ακουστική της είναι χαμηλή

Η ανακαίνιση θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου χρόνου και θα ολοκληρωθεί έως το 2021 και θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της ακουστικής και της προσβασιμότητας και θα μετατραπούν τα αχρησιμοποίητα γραφεία σε ένα φιλικό προς τις οικογένειες Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Όπερας.

«Η Όπερα του Σίδνεϊ είναι το σύμβολο της σύγχρονης Αυστραλίας», δήλωσε ο Τρόι Γκραντ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας και πρόσθεσε: «Είναι ευθύνη μας ως θεματοφύλακες αυτού του εκπληκτικού μέρους να το διατηρήσουμε και να το ανανεώσουμε για όλους τους Αυστραλούς».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου