Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η Μπιενάλε του Τσανάκ-Καλέ


Οι διοργανωτές της 5ης Μπιενάλε του Τσανάκ-Καλέ της Τουρκίας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κανονικά το event τον Σεπτέμβριο, παρά την αναταραχή που έχει προκαλέσει το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και τις ανησυχίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και αλλού.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουμε αυτή τη Μπιενάλε ακόμα και υπό τις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες», δήλωσε στο The Art Newspaper η γενική διευθύντρια της Μπιενάλε, Beral Madra. «Ίσως κάποιοι καλλιτέχνες να είναι απρόθυμοι να έρθουν –κάτι που κατανοούμε απόλυτα- όμως τα έργα τους θα τους εκπροσωπήσουν. Εμπιστευόμαστε την σύνεση και την βούληση του λαού και των αξιωματούχων που στηρίζουν την Μπιενάλε ως προϊόν της Δημοκρατίας».

Η Μπιενάλε θα επικεντρώνεται στις ανθρώπινες τραγωδίες της μετανάστευσης και όχι στα πολιτικά ζητήματα, ερευνώντας την τύχη τόσο των μεταναστών όσο και των προσφύγων, καθώς και την έννοια της πατρίδας.

Στην Μπιενάλε αναμένεται να συμμετέχουν σαράντα διεθνείς καλλιτέχνες, πολλοί από τους οποίους μετανάστες ή από οικογένειες μεταναστών.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν, θα είναι και η Καλλιόπη Λαιμού, γνωστή για τις εγκαταστάσεις της με θέμα την παράνομη μετανάστευση.

Η Μπιενάλε θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου