Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Στη Μύκονο η περιοδική έκθεση «Vanity.Ιστορίες Κοσμημάτων από τις Κυκλάδες»


Μια πρωτοποριακή έκθεση, που για πρώτη φορά φέρνει κοντά εκθέματα από όλες τις Κυκλάδες, εγκαινιάζεται στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου, την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016, στις 8 μμ. Με τον ευφάνταστο, αλλά και ιδιαίτερα ταιριαστό τίτλο «Vanity. Ιστορίες Κοσμημάτων από τις Κυκλάδες», η Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Κυκλάδων διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου, την πρώτη μεγάλη περιοδική διακυκλαδική έκθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.

«Αποφασίσαμε, πριν στήσουμε τη μόνιμη συλλογή του ανακαινισμένου μουσείου, να κάνουμε αυτή την περιοδική έκθεση με περιεχόμενο το κόσμημα στις Κυκλάδες, γιατί θεωρήσαμε ότι ήταν το πιο κατάλληλο αντικείμενο για να προβάλλουμε διάφορους προβληματισμούς και επιθυμίες. Κυρίως όμως θέλαμε να δώσουμε την αίσθηση ότι αυτή η έκθεση δεν αφορά μόνο τη Μύκονο αλλά όλες τις Κυκλάδες», δήλωσε ο Δημήτρης Αθανασούλης, προϊστάμενος της ΕΦΑ Κυκλάδων κατά τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (ΒΧΜ) της Αθήνας. Ένα μουσείο που συνέβαλε στη δημιουργία της έκθεσης μέσα από τον δανεισμό εκθεμάτων, όπως του ιδιαίτερα σημαντικού και συναισθηματικά ταιριαστού χρυσού Σταυρού της Μαντούς Μαυρογένους, της Μυκονιάτισσας που διέθεσε όλη την περιουσία της -και τα κοσμήματά της- για την Επανάσταση του 1821.

«Στόχος μας είναι να αναπτυχθεί ο πολιτιστικός τουρισμός στο νησί και οι επισκέπτες, που σήμερα φτάνουν τα 2 εκατομμύρια τον χρόνο, από τους οποίους ζήτημα είναι να επισκέπτονται το Μουσείο οι 11.000, να θαυμάσουν το βάθος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μυκόνου, που δεν είναι μόνο αρχαιολογική», επισήμανε ο κ. Αθανασούλης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου