Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

“Nothing remains the same”: :Έκθεση της Chris Robora στην γκαλερί “7”


Την 4η ατομική έκθεση της Chris Robora, με τίτλο “Nothing remains the same”, εγκαινιάζει η γκαλερί “7” την Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

H C. Robora είναι μία καλλιτέχνης ανθρώπινης φιγούρας μέσα σε αφηρημένα τοπία.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αυστραλία, οι καλλιτεχνικές της ιδέες διαμορφώνονται μέσα από τις διαφορετικές κουλτούρες της Αυστραλίας[όπου γεννήθηκε] και της Ελλάδας[όπου μεγάλωσε], οι οποίες έχουν «εγκατασταθεί»στο υποσυνείδητό της. Ο πατέρας της ήλπιζε ότι «μία μέρα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα», λέγοντάς της ιστορίες για το πόσο κοντά είναι οι ουρανοί, αφ ενός για το μέρος όπου οι θεοί συνήθιζαν να ζουν, και αφ ετέρου για τα τεράστια, άδεια και ανοιχτά Αυστραλιανά τοπία . Όλα αυτά οδήγησαν στην αίσθηση της «μετατόπισης» πού τώρα καταθέτει στα έργα της και διαμορφώνουν τα πιστεύω της.

«Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις τη φυσική ανάγκη ενός ανθρώπου να βρει ένα μέρος όπου ανήκει, ένα χώρο όπου κάποιος μπορεί να βρει ηρεμία»

Η αγάπη της για τα τοπία και για τις μοναχικές φιγούρες έχει επηρεαστεί από τους Casper David Friedrich και William Turner.

Το καλλιτεχνικό της ταξίδι ξεκινάει αρχικά από τη νομαδική σειρά «No Man’s Land” , με τεράστια τοπία και ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τον τόπο τους, μέχρι τη σειρά «In Man’s Land” όπου η αίσθηση του «ανήκειν» και της «αποδοχής» χωρίς ανασφάλειες, στοχασμού και αμφιβολίας μπορούν να ανιχθευθούν.

Με την πάροδο του χρόνου, η κατανόηση της C.R. για τον κόσμο αλλάζει και η αίσθηση της «μετατόπισης» εξασθενεί.

Η τελευταία της προσπάθεια είναι πορτραίτα και οι προσωπικότητες πίσω από αυτά.

Η C. Robora γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ-Αυστραλίας. Έρχεται στην Αθήνα και σπουδάζει στο Middlesex University, Bachelor of Fine Arts & Technology with First Class Honours. Έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις από το 2009 – 2013, στην Αθήνα και Ν.Υόρκη.Έχει συμμετάσχει στην Art Athina, Revolution Art Fair-Ταϊβάν, Parallax Art Fair-Λονδίνο, Biennale of Chianciano-Τοσκάνη Ιταλίας, Biennale of Beijing-Κίνα, Biennale Σαντορίνης, Scope art Fair-Μαϊάμι Emerging Artist Award-Ντουμπάϊ , Art takes Paris.Έργα της έχουν τιμηθεί σε διάφορες εκθέσεις και έχουν χρησιμοποιηθεί για εξώφυλλα μουσικών βιβλίων καθώς και στα βιβλία «International Contemporary Masters Volume 5» στο Art Miami 2012, 2014, 2015, στο shortlist book για το Emerging Artist Award Ντουμπάϊ και στο Artist Portfolio Magazine.Έχει πάρει μέρος πάνω από 48 ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Έργα της βρίσκονται στην συλλογή του Museum of modern Art Las Vegas και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Διεύθυνση: Σόλωνος 20, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης : 04 – 22.10.2016
Ώρες: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ., Τετάρτη, Σάββατο : 11-3 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου