Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Στην Αθήνα ως τον Οκτώβριο το Orange Water

Μαριγώ Κάσση

Το εικαστικό φεστιβάλ Orange Festival ξεκινά τις δράσεις του στην Αθήνα με την παρουσίαση μιας ακόμη έκθεσης Ελλήνων και Ολλανδών καλλιτεχνών στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών. Μετά την πετυχημένη παρουσία του φεστιβάλ στα νησιά, οι διοργανωτές Αποστόλης Ζολωτάκης και Κέλλυ Αθανασιάδου, φέρνουν τις δράσεις στην Αθήνα με δύο εκθέσεις και παρουσίαση του φετινού καταλόγου.

Οι χώροι που φιλοξενούν το φεστιβάλ είναι το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών στη Μακρή και το “The Loft” στην Καπνικαρέας. Η έκθεση στο “The Loft” θα γίνει στις αρχές Οκτώβρη ενώ η παρουσίαση του καταλόγου θα γίνει στα μέσα του ίδιου μήνα.

Στο Ολλανδικό Ινστιτούτο, η έκθεση έχει ανοίξει από τις 5 Σεπτέμβρη, θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Οκτώβρη και είναι επισκέψιμη για το κοινό τις ημέρες Δευτέρα- Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 15:00, στην οδό Μακρή 11 (στάση metro Ακρόπολη).

Το Αθηναϊκό κοινό θα παρακολουθήσει την έκθεση υπό το γενικό εννοιολογικό πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ με τίτλο “Fata Morgana”, που ορίζει τις επιλογές των έργων και αναφέρεται στο φαινόμενο του αντικατοπτρισμού, της οφθαλμαπάτης και των οπτικών ψευδαισθήσεων.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Frans Horbach, Ελένη Ζούνη, Henk Crouwel, Μαριγώ Κάσση, Εύα Βασδέκη, Kelly, Frank Lenferink, Κυριάκος Μορταράκος, Jan Mulder, Anja Nieuwold, Bert van Santen, Γιώτα Σκαρβέλη, Digna Weiss, Eef de Graaf, Γιάννης Κολιός, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Αποστόλης Ζολωτάκης και Ευγενία Κουμάνταρου.

Η επιμέλεια ανήκει στον Αποστόλη Ζολωτάκη.

Η είσοδος σε όλες τις εκθέσεις του “Orange Water” είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το εικαστικό φεστιβάλ “Orange Water” ενοποιεί χώρους πολιτισμού της Αθήνας και των νησιών μέσα από εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις κυρίως Ελλήνων, Ολλανδών αλλά και διεθνών καλλιτεχνών. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου