Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Οι Afrodyssey Orchestra στο Quilombo Centro Cultural


Το Quilombo Centro Cultural φιλοξενεί τους Afrodyssey Orchestra το Σάββατο 5 Νοεμβρίου για μια βραδιά γεμάτη με το άρωμα της Αφρικανικής μουσικής παράδοσης.

Οι Afrodyssey Orchestra ιδρύθηκαν στην Αθήνα το Μάρτιο του 2013. Το ρεπερτόριό τους είναι επηρεασμένο από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη Jazz, τη Funk, την ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση.

Οι Afrodyssey Orchestra συνθέτουν /δημιουργούν το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής που παίζουν, χρησιμοποιώντας όργανα, άγνωστα για το ευρύ κοινό, όπως το Kamelen Ngoni που είναι ένα είδος Αφρικανικής άρπας, και το Balafon που είναι ο Αφρικανός πρόγονος της Marimba και του Vibraphone. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει ωστόσο και πρωτότυπες διασκευές γνωστών κομματιών της Αφρικανικής ηπείρου, από την Burkina Fasso μέχρι την Αιθιοπία ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει και στοιχεία από την ελληνική μουσική παράδοση.

Θα ακολουθήσει party με την dj και παραγωγό (radio Kosmos & Avopolis) Ευδοκία Πρέκα που θα μας παρασύρει σε black & world music περιπέτειες.

AFRODYSSEY ORCHESTRA

Θοδωρής Ρέλλος - σαξόφωνο
Κώστας Αρβανίτης-κιθάρα/σύνθεση
Βασίλης Παπασταμόπουλος-μπάσσο
Narayan Protin-κρουστά/φωνή/kamelen ngoni
Βασίλης Οικονομίδης-κρουστά/balafon/πλήκτρα
Χρήστος Κωνσταντινίδης-τύμπανα


Διεύθυνση: Σερβίων 8 & Λ. Αθηνών 44, Ακαδημία Πλάτωνος
Τηλ.: 210 5227961 & 6938736307
Ημερομηνία: Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 22.00
Είσοδος δωρεάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου