Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Η τέχνη ως φάρμακο - Πολιτιστικά έργα και η «κρίση» των προσφύγων


Η Αυτόνομη Ακαδημία, το AthenSYN και το Athens Biennale, φιλοξενούν τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 19:00, στη Βαρβάκειο Αγορά, μια βραδιά με παρουσιάσεις και μια δημόσια συζήτηση σχετικά με το ρόλο της τέχνης στην λεγόμενη «κρίση των προσφύγων".

Καλλιτέχνες θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τις ιστορίες τους σε αυτό το ευαίσθητο και απαιτητικό τομέα. Οι δημογραφικές αλλαγές που προκάλεσε το σύστημα στο οποίο ζούμε, είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή και ταυτόχρονα η μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια κοινωνία βασισμένη στην ουσιαστική κατανόηση της ενότητας μας.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου μας "Universitas" με καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Συρία και τη Γερμανία, όπου η τέχνη συναντά την κίνηση των προσφύγων και λειτουργεί το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση ενός εκπαιδευτικού μοντέλου στο οποίο οι ρόλοι ανταλλάζονται ανάμεσα τον «δασκάλο» και «μαθητή», τους μετανάστες και τις χώρες υποδοχής, μέσω της δημιουργίας ενός multimedia συγγραφής της τρέχουσας ιστορίας. Ξεκίνησε από Avtonomi Ακαδημία και AthenSYN και υποστηρίζεται από την Allianz Kulturstiftung.

Η συζήτηση θα γίνει στα Αγγλικά, η είσοδος είναι ελεύθερη και ανοιχτή στο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου