Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

’Mαζεί ή Ποτέ = Για Πάντα’: Ατομική έκθεση της Έλλης Γρίβα στην Art Zone 42


Tην 16η ατομική έκθεση ζωγραφικής, ποίησης, installation, performance και βιβλίου της εικαστικού Έλλης Γρίβα, με τίτλο "Μαζεί ή Ποτέ = Για πάντα", εγκαινιάζει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 19:30 η γκαλερί Art Zone 42.

Η έκθεση διαρκεί τρεις εβδομάδες (έως τις 29 Οκτωβρίου) κατά τις οποίες ξετυλίγεται διαδοχικά η φιλοσοφία ενός ολοκληρωμένου έργου, με διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα. Η καλλιτέχνης είναι η ίδια μέρος του έργου, ενόσω ο χρόνος διαπερνά στην ουσία τρεις εκθέσεις: το ΜΑΖΕΙ, το ΠΟΤΕ και το ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Ο χώρος της έκθεσης θα μεταλλάσσεται στον χρόνο με διαφορετικές εικαστικές παρεμβάσεις κάθε φορά και θα περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής, performance, και παρουσίαση ποιημάτων άρρηκτα δεμένων με την εικόνα. Ο «θεατής» θα έχει την ευκαιρία να συνδιαλαγεί με την καλλιτέχνη και στις τρεις πλευρές του έργου της.

Η Έλλη Γρίβα, στο πλαίσιο της νέας της ατομικής έκθεσης, χωρίς να διαχωρίζει το εικαστικό από την ποίηση, έχει δημιουργήσει παράλληλα το βιβλίο «MAZEI Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ» (εκδ. Άλλωστε) με εικόνες και ποιήματα, που θα παρουσιαστούν από την ίδια στην έκθεση.

Επίσης, για ορισμένο χρονικό διάστημα, θα υπάρχει στον χώρο ΤΟ ΜΑ-ΖΕΙ, ένα ζωγραφισμένο επιτραπέζιο διαδραστικό παιχνίδι. Είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με αναφορές στα παλιότερα κλασσικά επιτραπέζια παιχνίδια, μόνο που εδώ δεν υπάρχει νίκη. Είναι ένα παιχνίδι αγαπησιάρικο, συντροφικότητας, ανοίγματος, επικοινωνίας και αλληλεγγύης. Οι «παίκτες» καλούνται να παίξουν μόνο επειδή επιθυμούν να συνδεθούν και να φτάσουν στο ΜΑ-ΖΕΙ. Για την καλλιτέχνη ΤΟ ΜΑ-ΖΕΙ είναι πρώτα φιλοσοφία ζωής και μετά τέχνη - δηλαδή τρόπος να υπάρχει-χουμε. Η Έλλη Γρίβα δημιουργεί ζωγραφίζοντας ένα ενδοσκοπικό παιχνίδι που σε αυτήν την εποχή μιλάει για το Όραμα σαν Στόχο. ΤΟ ΜΑ-ΖΕΙ είναι η απάντηση στην ερώτηση - σε κάθε ερώτηση!

Μία έκθεση σε 3 πράξεις, όπου για την καλλιτέχνη το «Μαζ(ε)ί» γίνεται πλέον ρήμα. Σημαίνει, συμβολίζει ,ταυτοποιεί. Μία έκθεση όπου ο Ενιαίος Κόσμος, Λέξεις, Εικόνες, Σώμα, Χώρος, Χρόνος - Ενοποιούνται. Για την Έλλη Γρίβα το τελευταίο αυτό πρότζεκτ, πέρα από την 16η ατομική της έκθεση, αποτελεί και το πρότζεκτ της ζωής της, ως φιλοσοφία.

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα
Διάρκεια: 11-29 Οκτωβρίου 2016
Εγκαίναι: 11 Οκτωβρίου, 19:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου