Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ειδικός Σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού ο Olivier Descotes


Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς ανακοίνωσε ότι ο κ. Olivier Descotes, ανώτερος δημόσιος λειτουργός του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας και μέχρι πρότινως  διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, απεδέχθη την πρόταση να εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο γραφείο του Υπουργού.

Ο κ. Descotes θα αναλάβει να προτείνει στρατηγικούς και επιχειρησιακούς άξονες για την εθνική και διεθνή πολιτιστική πολιτική -ιδίως όσον αφορά στη σύγχρονη δημιουργία- και να μεταφέρει την εμπειρία του από την πολιτιστική βιομηχανία, τη διεθνή συνεργασία και τη διεύθυνση πολιτιστικών ιδρυμάτων στην Ιταλία και την Ελλάδα, με γνώμονα την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Η απόφαση για τη συνεργασία του διακεκριμένου φιλέλληνα με το γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού, αποτελεί επιθυμία τόσο του κ. Μπαλτά όσο και της Υπουργού Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας κ. Audrey Azoulay, όπως διατυπώνεται σε κοινή επιστολή τους προς τον κ. Olivier Descotes, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Ο Olivier Descotes είχε παραιτηθεί προ ολίγων ημερών από τη θέση του διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη.

Η λιτή ανακοίνωση του Μουσείου ανέφερε ότι : «O Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κύριος Olivier Descotes και η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Mπενάκη αποφάσισαν από κοινού τη λύση της συνεργασίας τους. Εκ μέρους του Μουσείου Μπενάκη, η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής κυρία Αιμιλία Γερουλάνου θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κύριο Descotes για τις υπηρεσίες του και να του ευχηθεί ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Σύμφωνα με πληροφορίες στα ΜΜΕ, το τελευταίο διάστημα υπήρχε διάσταση απόψεων και διαφωνίες ανάμεσα στον νέο διευθυντή και τη διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη σχετικά με τις εκθεσιακές επιλογές, τα προσεχή σχέδια και διάφορα άλλα πρότζεκτ που ο ίδιος ήθελε να πραγματοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου