Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Restructuring the Mirrors of the Mind: Έκθεση του Νικόλαου Κάλας στη Γκαλερή ΖουμπουλάκηΗ Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση Ανασκευάζοντας τους Καθρέφτες του Νου του Νικόλαου Κάλας. Η έκθεση, που εγκαινιάζεται στις 20 Οκτωβρίου στις 20:00, αποτελεί μια παρουσίαση εκ νέου της ιστορικής έκθεση του 1977 εμπλουτισμένη με αρχειακό υλικό. Παράλληλα παρουσιάζονται έργα που «καθρεφτίζουν» με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την έννοια της αντανάκλασης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου 2016.

Το 1975 ο Νικόλαος Κάλας επιμελήθηκε το πορτφόλιο Mirrors of the Mind σε συνεργασία με την Marian Goodman (Multiples Inc.). Το πορτφόλιο με τα «πολλαπλά» έργα των Vincenzo Agnetti, Arakawa, Joseph Beuys, Marcel Broodthaers, Richard Hamilton, Roy Lichtenstein, Bruce Nauman, Meret Oppenheim, Robert Rauschenberg, Man Ray και James Rosenquist, παρουσιάστηκε την δεκαετία του ‘70 σε μια σειρά διεθνών εκθέσεων (Η.Π.Α., Ιταλία, Μεξικό, Ελλάδα κ.α.) με την επιμέλεια του Κάλας.

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης σχεδόν 40 χρόνων η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση Restructuring the Mirrors of the Mind by Nicolas Calas η οποία αποτελεί μια ιστορική επανέκθεση (restaging) του πορτφόλιο Mirrors of the Mind μαζί με σπάνιο αρχειακό υλικό.

Με αφορμή την κεντρική έκθεση η Γκαλερί παρουσιάζει μια σειρά από έργα της σύγχρονης τέχνης που πραγματεύονται εννοιολογικά και εικαστικά την έννοια του καθρέφτη και της αντανάκλασης.

Την επιμέλεια της επανέκθεσης του πορτφόλιο Mirrors of the Mind καθώς και του αρχειακού υλικού, έχουν αναλάβει η Ειρήνη Μαρινάκη, οΚύριλλος Σαρρής και ο Κωνσταντίνος Στεφανής, σε συνεργασία με την Δάφνη Ζουμπουλάκη και την οργανωτική υποστήριξη της Νίκης Παπασπύρου.

Καλλιτέχνες Mirrors of the Mind:
Vincenzo Agnetti, Arakawa, Joseph Beuys, Marcel Broodthaers, Richard Hamilton, Roy Lichtenstein, Bruce Nauman, Meret Oppenheim, Robert Rauschenberg, Man Rayκαι James Rosenquist.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Διαμαντής Αϊδίνης, Κώστας Βαρώτσος, Νικόλαος Κάλας, Χάρης Κοντοσφύρης, Γιάννης Μιχαηλίδης, Κύριλλος Σαρρής, Νίκος Τρανός, Takis.

Διεύθυνση: Πλατεία Κολωνακίου 20, Αθήνα
Διάρκεια: 20/10 - 19/11
Εγκαίνια: 20/10/2016, ώρα 20:00Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου