Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Skateboards στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης!


Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έρχονται με τα…skateboards τους στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι από σήμερα έως τις 15 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του φετινού, "7Ply Project" που διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά από την Propaganda Rollin co. στην πόλη.

Εικαστικές δημιουργίες πάνω στα επτά φύλλα ξύλου που σχηματίζουν τις σανίδες του skateboard, μουσική, προβολές, εργαστήρια, μαθήματα και διαλέξεις απαρτίζουν μεταξύ άλλων το φετινό φεστιβάλ, με ειδικούς προσκεκλημένους και τους φίλους της street κουλτούρας και φέτος στο ΚΣΤΘ!

Το 7Ply Project περιλαμβάνει επίσης ένα πρόγραμμα διαλέξεων, εργαστηρίων skate, graffiti performance, διαγωνισμών skate και άλλων events που θα φιλοξενηθούν τόσο στο ΚΣΤΘ, όσο και σε άλλους χώρους στην πόλη.

Τιμώμενος προσκεκλημένος στο ενδέκατο "7Ply Project" είναι ο εικαστικός και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών στη Λιμόζ, Μάριος Teriade Ελευθεριάδης, με σειρά έργων του σε σανίδες του surf, από τη σειρά El Pecado Salva, που αποτελούν τον προπομπό του skateboard. Επίσης, προσκεκλημένοι του φεστιβάλ η Eric Olivera επιμελήτρια και διδάκτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, με ομιλία-ειδική παρουσίαση πάνω στην σύνδεση του skateboard με την avant-garde τέχνη (8.10 / 15:30) και ο Ισραηλινός, πολυθεματικός καλλιτέχνης Guy Pitchon με ένα δημιουργικό εργαστήριο-εισαγωγή στον κόσμο της street art (9.10 / 13:00).

Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο πρόγραμμα των 51ων Δημητρίων που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

-Μέρες & ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη-Κυριακή, 10:00-18:00
-H συμμετοχή σε όλες τις δράσεις στο ΚΣΤΘ είναι ανοιχτή για το κοινό, με το εισιτήριο εισόδου στον χώρο (3€ γενική είσοδος, 1,5€ φοιτητικό-μαθητικό, 1€ ομαδικό. Ισχύουν ατέλειες. Η είσοδος στους πρωτοετείς φοιτητές του ΑΠΘ και του ΠΑ.ΜΑΚ είναι δωρεάν για όλη τη διάρκεια της έκθεσης, στο πλαίσιο της 1st Welcome Students Day που διοργανώνει η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
-Καθημερινά μαθήματα skate για όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με to skateboard.
Πρόγραμμα δράσεων του 7PLY PROJECT FESTIVAL 2016 στο ΚΣΤΘ (Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης)Σάββατο 8 Οκτωβρίου/ Έναρξη 12:00

Ξενάγηση στους επισκέπτες της έκθεσης, με το εισιτήριο εισόδου

Σάββατο 8 Οκτωβρίου/ Έναρξη 15:30
Διάλεξη και παρουσίαση έρευνας της Eric Olivera (διδάκτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου) πάνω στην σύνδεση του skateboard με την avant-garde τέχνη.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου/ Έναρξη 13:00

Δημιουργικό εργαστήριο street art από τον Ισραηλινό Guy Pitchon p/t/c/h που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει το αντίστοιχο εργαστήριο σε σχολεία στην Τελ Αβίβ. Το εργαστήριο περιλαμβάνει εισαγωγή στον κόσμο της street art, γνωριμία με τα εργαλεία και το πως θα φτιάξετε τα δικά σας paste ups, stencils ακόμα και τα δικά σας diy t-shirts.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου/ Έναρξη 16:00

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Rise Up" από το Vice (παραγωγή του Vice για το Netwix) με θέμα την κοινότητα των skaters στο Πάρκο Βεΐκου στο Γαλάτσι και πως με την D.I.Y. αισθητική του κατάφεραν να διαμορφώσουν τον χώρο του πάρκο σε ένα πραγματικό πάρκο για skateboard και συγχρόνως να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και συμπαράσταση του Δήμου Γαλατσίου σε αυτή την ομαδική και γεμάτη πάθος προσπάθεια τους.
Προβολή ντοκιμαντέρ από το Vice (παραγωγή του Vice για το Netwix) για την ζωή του ταλαντούχου Βρετανού skater Paul Alexander και πως η εμφάνιση μιας ψυχικής ασθένειας επηρέασε την καριέρα και την ζωή του.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου/ Έναρξη 15:00

Προβολή του νέου ντοκιμαντέρ της σειράς "Sky is the limit" του Γάλλου Jerome Thomas με θέμα το graffiti και συγκεκριμένα την δημιουργία των murals, τη διαδικασία ακραίας υλοποίησής τους σε πολύ ψηλά κτήρια και με μοναδικό όριο τον ουρανό!

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου/ Έναρξη 17:00

Εργαστήριο collage art από τον εικαστικό Γιώργο Μπογιατζίδη. Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρευρεθούν, φέρνοντας το υλικό που οι ίδιοι θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν και, μαζί και με άλλα υλικά που θα τους παραχωρηθούν, και τις οδηγίες του ειδικού στην τεχνική του collage, Γιώργου Μπογιατζίδη, να υλοποιήσουν τα έργα τους.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου/ Έναρξη 15:00

Εργαστήριο κατασκευής cruiser boards από την Propaganda Rollin co. σε συνεργασία με τον Κωσταντίνο Νερκίζη skater και επαγγελματία του ξύλου και των ειδικών κατασκευών.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου/ Έναρξη 12:00

Ξενάγηση στους επισκέπτες της έκθεσης, με το εισιτήριο εισόδου

Σάββατο 15 Οκτωβρίου/ Έναρξη 15:00
Εργαστήριο εισαγωγής στην παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής με τους Filter Effect, που αποτελούνται από την Άγγελο Τρανίδη και τον Κωνσταντίνο Πετράκο. Γνωριμία με τον βασικό εξοπλισμό και το λογισμικό που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Απευθύνεται σε ηλικίες πάνω από 14 χρονών και προϋποθέτει βασική γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου/ Εγκαίνια ΚΣΤΘ / Έναρξη 19:00 - Λήξη 22:00 / Δωρεάν είσοδος

Εγκαίνια της έκθεσης του ενδέκατου 7Ply project festival και μουσική performance και τις συνθέσεις της Πιανίστα Σοφία Τσιτουρίδου και το κουαρτέτο Salonicco σε μια μοναδική συνεργατική εμφάνιση με το δίδυμο ηλεκτρονικής μουσικής TENDTS.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου/ Cocktail Bar / Έναρξη 19:00 / Δωρεάν είσοδος

7ply project Community Party at Cocktail Bar (Πολυτεχνείου 17) Πάρτυ με τον Κορδιάο, Τοτι, Paul Grey, Arthur K και ένα back-to-back set από τον Hearthink και τον KBLS για όλους τους φίλους, συμμετέχοντες και συντελεστές του φεστιβάλ.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου/ Πολυχώρος WE/ Έναρξη 17:00 / Είσοδος 7 ευρώ / Προπώληση 5 ευρώ
Διαγωνισμός skate με 3 νικητές στα 3 best trick χρηματικό έπαθλο 300? και πολλά δώρα για τους νικητές.
Γκραφίτι σε ειδικά διαμορφωμένες επιφάνειες από μέλη της ομάδας Yakuza και τους 3ΜΚ.
LIVE & DJ set από τους Αθηναίους RUNNIN SQUAD,
live από τους βόρειους HAWK, SAPRANOF, PEPE / ABOVE THE HOOD και
live & dj set από του Βρετανούς STOOKI SOUND.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου/ ART HOUSE Gallery Bar/ Έναρξη 19:00 / Δωρεάν είσοδος

Closing Party του ενδέκατου 7Ply project με έκθεση φωτογραφία και dj sets από τους Filter Effect, Mount Ten, Beat Ape και πολλές εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου