Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

«Μνημεία υπό την προστασία της Unesco στη Βουλγαρία»: Περιοδική Έκθεση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού


Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζουν αύριο 6 Οκτωγρίου στις 20:00, την περιοδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Μνημεία υπό την προστασία της Unesco στη Βουλγαρία».

Ο διάσημος βούλγαρος φωτογράφος Alexander Nishkov αποτυπώνει με το φακό του επτά ιστορικά μνημεία και δύο τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της UNESCO, της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό. Δεκαέξι φωτογραφικές λήψεις παρουσιάζονται στην έκθεση φέρνοντας σε επαφή το ευρύ κοινό με μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως οι εκκλησίες στην Μπογιάνα και το Ιβάνοβο, το Μοναστήρι της Ρίλα, οι τάφοι στο Καζανλάκ και στο Σβεστάρι, ο Ιππέας της Μαντάρα, η παλιά πόλη της Μεσημβρίας, τα Εθνικά Πάρκα Σρέμπαρνα και Πίριν. Η έκθεση καταδεικνύει παράλληλα τις στενές ιστορικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και του Βυζαντίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα θα συνοδεύονται από μουσική εκδήλωση και δεξίωση που διοργανώνεται από το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη.

Διεύθυνση: Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη
Διάρκεια έκθεσης: 6 - 23 Οκτωβρίου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: 8.00-20.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου