Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ο Τ. Κουλμάσης νέος εθνικός εκπρόσωπος στο ευρωπαϊκό ταμείο Eurimages


Αλλαγή σκυτάλης για την εθνική εκπροσώπηση στο ταμείο Eurimages με νέο εκπρόσωπο, πλέον, τον σκηνοθέτη και παραγωγό Τίμωνα Κουλμάση. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου αποφάσισε ομόφωνα τον ορισμό νέου εκπροσώπου στην τελευταία συνεδρίασή του. Σύντομα θα ανακοινωθεί και το όνομα του νέου αναπληρωτή εκπροσώπου.

«Η εθνική συμμετοχή στο Eurimages ενισχύεται κάθε χρόνο με σημαντικούς οικονομικούς πόρους από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και αποτελεί πολύ σημαντικό πεδίο για την ισχυροποίηση της θέσης της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής σε διεθνές επίπεδο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και προσθέτει:

«Aφού επισημάνθηκε η θετική προσφορά του επί πενταετία εθνικού εκπροσώπου κυρίου Αλέξη Γρίβα, καθώς και του επί σειρά ετών αναπληρωτή εκπροσώπου κυρίου Γιάννη Ηλιόπουλου, τονίστηκε η γενικότερη ανάγκη ανανέωσης σε επίπεδο προσώπων σε θέσεις αυξημένης ευθύνης, όπως αυτή του εκπροσώπου στο Eurimages. Στο πνεύμα αυτό, το ΔΣ του ΕΚΚ αποφάσισε ομόφωνα τον ορισμό νέου εκπροσώπου και ανέθεσε τα καθήκοντα αυτά στον σκηνοθέτη και παραγωγό Τίμωνα Κουλμάση. 

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το όνομα του νέου αναπληρωτή εκπροσώπου. Το ΔΣ ευχαρίστησε τον κύριο Αλέξη Γρίβα για τη θετική προσφορά του, καθώς για την αποδοχή του αιτήματος να παραμείνει στη θέση του εκπροσώπου μέχρι το τέλος του έτους, λειτουργώντας συμβουλευτικά προς τον νέο εκπρόσωπο, τον οποίο και θα συστήσει στους ομολόγους του των άλλων χωρών κατά την προσεχή σύνοδο του Eurimages τον Δεκέμβριο, στην Κρακοβία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου