Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Gerhard Richter: Η πολιτική της Μέρκελ για το προσφυγικό είναι ψευδής


Ο κορυφαίος Γερμανός καλλιτέχνης Gerhard Ricther είναι γνωστό ότι τα λέει.. έξω απ’ τα δόντια. Αυτή τη φορά, στο «στόχαστρο» έβαλε την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό, την οποία χαρακτήρισε «ψευδή».

Ο Ricther εξέφρασε την άποψή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε τον Σεπτέμβριο στον Anders Kold, έφορο του Louisiana Museum της Δανίας, όπως μεταδίδει το Artnet News.

Ο Richter ερωτήθηκε από τον Kold για την άποψή του για την Γερμανία του σήμερα.

«Έχει τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα με όλες τις άλλες χώρες σήμερα (…) με αυτό το τεράστιο κύμα μετανάστευσης», απάντησε. «Είμαι λίγο πιο σκεπτικιστής από την κα Μέρκελ, η οποία είπε ότι μπορούμε να το χειριστούμε».

Ο ίδιος είναι της άποψης πως το διάσημο slogan της Μέρκελ, με το οποίο κάλεσε τους Γερμανούς να υιοθετήσουν μια «κουλτούρα καλωσορίσματος» προς τους μετανάστες και πρόσφυγες, «είναι απλά απολύτως ψευδής».

«Δεν καλωσορίζουμε τους πρόσφυγες», εξηγεί. «Δεν έχω τίποτα εναντίον των ξένων, όμως δεν είναι αλήθεια πως πρέπει να καλωσορίζουμε τους πάντες. Δεν θα τους καλέσω σε δείπνο. Μόνον αυτούς που γνωρίζω, ασχέτως αν είναι μαύροι ή Δανοί».

Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου