Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

’Momentos’: Έκθεση της Χρυσάνθης Μπαϊράμη στην γκαλερί Art Zone 42


Έως τις 19 Νοεμβρίου συνεχίζεται η έκθεση της Χρυσάνθης Μπαϊράμη με τίτλο ‘Momentos’ στην γκαλερί Art Zone 42.

Το μέσο που χρησιμοποιεί η καλλιτέχνης για να δημιουργήσει και να ‘χτίσει’ το έργο της δεν είναι άλλο από υφάσματα και ταπετσαρίες, τα οποία παραπέμπουν σε εσωτερικό σπιτιού, σε είδη καθημερινής ένδυσης και, γιατί όχι, σε χρηστικά αντικείμενα.

Η ίδια θέλει να ‘τονίσει’ την εκφραστική πολυμέρεια του συγκεκριμένου μέσου, καθώς αποτυπώνει θέματα ηθογραφικά αλλά και πορτρέτα από μνήμες της ζωής της.

Η πλήρης απουσία χρωμάτων ζωγραφικής και η αντικατάστασή τους με επίπεδα υφασμάτων προσδίδουν σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση βάθους και φωτοσκιάσεων, αποφέροντας ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Συνάμα το ύφασμα ενισχύει την αίσθηση του οικείου περιβάλλοντος και της θαλπωρής και ξυπνάει αναμνήσεις από την παιδική ηλικία, την παράδοση και την ανθρώπινη επαφή.

Η Χρυσάνθη Μπαϊράμη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 2014 από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με καθηγητές τον Σακελλίων (ζωγραφική), Τσαμαλατά (χαρακτική) , Σαντοριναίο (πολυμέσα) και Αγγελίδου (ψηφιδωτό).

Έχει λάβει μέρος από το 2010 σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στο εξωτερικό στο Τόκυο. Στην γκαλερί Art Zone 42 θα παρουσιάσει την πρώτη ατομική της έκθεση.

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00–14:00 και 18:00 – 21:00, Tετάρτη και Σάββατο 11:00 – 15:00, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου