Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Τι έχει για φέτος στο "μενού" το TWIXTlab


To TWIXTlab ξεκινά για τρίτη χρονιά τις δραστηριότητες στο χώρο του, με το πρόγραμμα του 2016-2017 να περιλαμβάνει εβδομαδιαία σεμινάρια θεατρικής πράξης, εθνογραφικού κινηματογράφου, μουσικής πληροφορικής, ακουστικής οικολογίας, ζωγραφικής κ. α..

Πραγματοποιούνται επίσης συναντήσεις γύρω από το φαγητό, συζητήσεις περί media, παρουσιάσεις, προβολές, εργαστήρια γύρω από διάφορα θέματα ανάμεσα στην τέχνη, τις κοινωνικές επιστήμες και την καθημερινότητα που θα ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Φέτος στο TWIXTlab φιλοξενούνται ακόμη δραστηριότητες του ερευνητικού προγράμματος Μαθαίνοντας από την documenta, το οποίο στοχεύει στην κριτική παρατήρηση και συζήτηση όψεων της παρουσίας της documenta στην Αθήνα με παράλληλες αναφορές στα καλλιτεχνικά, οικονομικά και κοινωνικοπολιτικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα και διεθνώς. Συντονισμός: Ελεάνα Γιαλούρη (Πάντειο Παν/μιο), Ελπίδα Ρίκου (TWIXTlab, AΣKT).

Το ΤWIXTlab έχει ερευνητικό, εκπαιδευτικό και δημιουργικό χαρακτήρα μεταξύ -ή αλλιώς twixt*- τέχνης, ανθρωπολογίας και κοινωνικής πραγματικότητας. Υιοθετεί τη μορφή εργαστηρίου και στοχεύει να διαμορφώσει ή να στηρίξει παρεμβάσεις στην καθημερινή ζωή με τη χρήση εργαλείων της σύγχρονης τέχνης. Οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν εικαστικά και ερευνητικά projects, σεμινάρια, εργαστήρια, προβολές, παρουσιάσεις, συζητήσεις κ.α.. Απευθύνονται σε οποιoνδήποτε επιθυμεί να συμμετέχει, ανεξάρτητα με την ως τώρα επαφή της/του με τη σύγχρονη τέχνη ή τις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Η οργανωτική ομάδα του TWIXTlab αποτελείται από τους Ελπίδα Ρίκου (PhD, ανθρωπολογία, εικαστικές τέχνες), Σοφία Γρηγοριάδου (MfA, εικαστικές τέχνες, φιλολογία, Γιώργο Σαμαντά (MA, ανθρωπολογία, sound design).

Οι δραστηριότητες του TWIXTlab ξεκίνησαν από τις 12/11 και διαρκούν μέχρι τον Ιούνιο.

*twixt: παλαιός σύντομος τύπος της λέξης betwixt που σημαίνει μεταξύ, ενδιάμεσα, ούτε το ένα ούτε το άλλο. O κοινωνικός ανθρωπολόγος Victor Turner χρησιμοποίησε την έκφραση betwixt and between για να χαρακτηρίσει την ενδιάμεση από τις τρεις φάσεις των διαβατηρίων τελετών ως κατεξοχήν μεταβατική, ανατρεπτική και δημιουργική στιγμή της ζωής των κοινωνιών.Εγγραφές-επικοινωνία: twixtlab@gmail.com
Διεύθυνση: Εμπεδοκλέους 19, Παγκράτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου