Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Μήνυση της Heritage Auctions κατά της Christie’s για κλοπή δεδομένων


Μήνυση κατά του οίκου δημοπρασιών Christie’s κατέθεσε η Heritage Auctions, κατηγορώντας τον ότι καλύπτει δεδομένα πωλήσεων που εκλάπησαν από τους χειριστές της βάσης δεδομένων Collectrium, η οποία είχε εξαγοραστεί από την Christie’s το 2015.

Στην μήνυσή της η Heritage Auction υποστηρίζει πως προσωπικό της Collectrium χρησιμοποίησε διάφορους λογαριασμούς –ο ένας εκ των οποίων δηλωμένος στο ψευδώνυμο Jason Bourne- για να κλέψει δεδομένα τα οποία τώρα απαρτίζουν την πλειονότητα των δεδομένων που η Collectrium προσφέρει σε συγκεκριμένες κατηγορίες, αναφέρει το Artnet News.

Με τον ισχυρισμό πως η Collectrium έκλεψε τρία εκατομμύρια καταγραφές και ζητώντας 150.000 δολάρια για κάθε παραβίαση αλλά και έως 25.000 δολάρια για κάθε παράβαση της σχετικής νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία (Digital Millennium Copyright Act), το ποσό που διεκδικεί η Heritage με τη μήνυση είναι σημαντικό.

Τα αποδεικτικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη μήνυση δείχνουν αυτολεξεί αντιγραφή εγγραφών της Heritage για δυο αντικείμενα, περιλαμβανομένης μιας κιθάρας του Prince, την οποία ο οίκος δημοπρασιών είχε θέσει προς πώληση το καλοκαίρι του 2016.


Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου