Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Επιταχύνεται η εκταμίευση της επιχορήγησης για το ΚΘΒΕ


Την επιτάχυνση της διαδικασίας εκταμίευσης της τακτικής επιχορήγησης προς το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ώστε να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι του Θεάτρου και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του τη χειμερινή περίοδο, γνωστοποίησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λυδία Κονιόδρου.

Η υπουργός συναντήθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ Γιάννη Αναστασάκη και τον πρόεδρο του δ. σ. του ΚΘΒΕ Άρη Στυλιανού, οι οποίοι παρουσίασαν αναλυτικά την οικονομική κατάσταση του θεάτρου, το καλλιτεχνικό έργο που συντελείται, τις πρωτοβουλίες του ΚΘΒΕ σε σχέση με την πρόσβαση των ευπαθών ομάδων στις παραστάσεις του, τις συνέργειες με τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας.

Η Υπουργός αναγνώρισε το έργο που έχουν επιτελέσει τους τελευταίους δεκαέξι μήνες σε αγαστή συνεργασία η διοίκηση και η διεύθυνση του ΚΘΒΕ και την αυταπάρνηση των εργαζομένων που στηρίζουν το θέατρο και τον πολιτισμό σε αυτή τη δύσκολη για την χώρα περίοδο.

Υποσχέθηκε να συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή και κάλεσε το ΚΘΒΕ να ενισχύσει τη διεθνή του παρουσία συμμετέχοντας στα προγράμματα που σχεδιάζει το ΥΠΠΟ (δίκτυο αρχαίου δράματος, έτος- Ελλάδας- Κίνας και λοιπά).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου