Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Η "Κραυγή" του Τένεσσι Ουίλλιαμς στην Ερμιονίδα


Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας φιλοξενεί στην Ερμιονίδα την "Κραυγή" του Τένεσσι Ουίλλιαμς σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου, με τον Αλέκο Συσσοβίτη και τη Μάνια Παπαδημητρίου για δύο παραστάσεις, Δευτέρα 30 & Τρίτη 31/1/2017, ώρα 21.00

H «Κραυγή» του Τένεσσι Ουίλλιαμς, σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου με τον Αλέκο Συσσοβίτη και τη Μάνια Παπαδημητρίου, επισκέπτεται την Ερμιονίδα, μετά από πρόσκληση του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.

Η «Κραυγή» (“Οut Cry”) είναι ένα έργο άγνωστο σχεδόν στο ελληνικό κοινό, το οποίο ο συγγραφέας του χαρακτήριζε ως «το καλύτερο έργο μου μετά το Λεωφορείο ο Πόθος» και χρειάστηκε δέκα χρόνια για να το ολοκληρώσει.

Το Έργο

Ο Φελίς κι η Κλαίρ, ηθοποιοί και αδέλφια στη ζωή, βρίσκονται σε ένα παραμελημένο θέατρο όταν πληροφορούνται ότι ο θίασος τούς παράτησε. Εγκαταλελειμμένοι από τους συνεργάτες τους, χωρίς σκηνικό, σχεδόν χωρίς έργο, αντικρίζουν το κοινό τους να παίρνει τις θέσεις του στο θέατρο και να περιμένει να αρχίσει η παράσταση. Αναγκαστικά, δεν παίζουν το προγραμματισμένο έργο, αλλά το «Έργο των Δύο Χαρακτήρων», έργο για δύο εγκαταλελειμμένα αδέλφια. Καθώς οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν μέρη του έργου που δεν θυμούνται ή δεν έχουν ακόμα γραφτεί, χάνονται τα όρια ανάμεσα στον ρόλο και τον ηθοποιό, στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση.

Το έργο “Out Cry” του Τένεσσι Ουίλλιαμς, παίχτηκε για πρώτη φορά στο Hampstead Theater Club του Λονδίνου το 1967 με τον τίτλο “The Two Character Play”. Το 1971 ανέβηκε στο Σικάγο μια άλλη εκδοχή του έργου με τον τίτλο “Out Cry” και με αυτόν τον τίτλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ν. Υόρκη το 1975.

Η παράσταση

Ο Αλέκος Συσσοβίτης και η Μάνια Παπαδημητρίου, που υποδύονται αντίστοιχα τον Φελίς και την Κλαίρ, αναμετριούνται με την εθιστική ευφορία και τις δυσκολίες της θεατρικής πράξης σε μια παράσταση - κλειδαρότρυπα στο making off του θεάτρου, όπου ο συγγραφέας εκθέτει τις στιγμές που το προσωπικό τραύμα του καλλιτέχνη μετουσιώνεται σε τέχνη.

Η Έλλη Παπακωνσταντίνου αναμετριέται για δεύτερη φορά με τον κόσμο του έργου, καθώς μας το είχε συστήσει το 2014 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Μετάφραση : Έλλη Παπακωνσταντίνου – Αθηνά Μαξίμου
Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Μουσική – Σχεδιασμός ήχου: Τηλέμαχος Μουσάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Αναστασόπουλος

Φελίς: Αλέκος Συσσοβίτης
Κλαίρ: Μάνια Παπαδημητρίου


Η παράσταση εντάσσεται στους ευρύτερους σκοπούς του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, ο οποίος δραστηριοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια, με σκοπό την προώθηση και προβολή του θεάτρου και του πολιτισμού γενικότερα, μέσω καλλιτεχνικών δυνάμεων, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, εγχώριων ή διεθνών.

Η Μάνια Παπαδημητρίου συμμετείχε το καλοκαίρι του 2016 στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», με το έργο «Αδαμαντία», που έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από το φιλότεχνο κοινό της Ερμιονίδας και τους επισκέπτες της περιοχης.


Θεατρική Σκηνή Πολυχώρου Πολιτισμού ΑRTίκι “Μαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, Kρανίδι Ερμιονίδας
Ημερομηνίες: Δευτέρα 30 & Τρίτη 31/1/2017, ώρα 21.00
Είσοδος: 10 €
Κρατήσεις εισιτηρίων: 698 698 222

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου