Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ο Γιώργος Κιμούλης για διευθύνων σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ - Οι αντιδράσεις


Ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης φέρεται οτι θα αναλάβει τη θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αν και μέχρι πριν από λίγες ημέρες επικρατέστερη για τη θέση ήταν η Λούκα Κατσέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» ο κ. Κιμούλης είναι επιλογή της κυβέρνησης, με δεδομένο άλλωστε ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποχωρεί από τη διαχείριση του έργου και έχει προσκαλέσει το Δημόσιο να αναλάβει πλήρως το Κέντρο.

Η Ανώνυμη Εταιρεία που διαχειρίζεται τις υποθέσεις του Κέντρου θα εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει και την αρμοδιότητα να διορίζει περίπου τα μισά μέλη του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου.

Δύο έως τρία μέλη προέρχονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ενώ θα εκπροσωπείται και ο εκάστοτε Δήμαρχος Καλλιθέας.

Παρά την αποχώρησή του από τη διαχείριση, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει ανακοινώσει πως σχεδιάζει να υποστηρίξει το Κέντρο με δωρεές έως 50 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος πενταετίας.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με τη Νέα Δημοκρατία να σχολιάζει πως "δεν είναι ώρα για πειραματισμούς".

Σε ανακοίνωση της η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Ολγα Κεφαλογιάννη, αναφέρει:

«Το μέγεθος της πολύτιμης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προσδιορίζει και περιγράφει από μόνο του τα χαρακτηριστικά όλων αυτών που θα κληθούν να τη διαχειριστούν.

Απαιτείται σοβαρή διαχείριση του μεγάλου αυτού έργου, το οποίο θα συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του ελληνικού πολιτισμού και της παιδείας.

Οι άνθρωποι που πρόκειται να αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά και εύρος δυνατοτήτων, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πολλαπλές απαιτήσεις του εγχειρήματος, και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα και υπέρβαση των συνηθισμένων πρακτικών.

Δεν είναι καιρός ούτε για πειράματα, ούτε για συνταγές από το παρελθόν».

Πάντως, ο ίδιος ο ηθοποιός, ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την είδηση, απαντώντας λακωνικά πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει τις φήμες, σύμφωνα με την Espresso.Πηγή: Καθημερινή, Espresso


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου