Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

«Consanguinity»: Έκθεση της Πόπης Τσουκάτου στην Γκαλερί «7»


Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 η γκαλερί «7» εγκαινιάζει την 5η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου με τίτλο “ Consanguinity ”, σε επιμέλεια του Σταύρου Καβαλλάρη.

Η Πόπη Τσουκάτου οικειοποιείται φωτογραφίες του οικογενειακού και του ευρύτερου συγγενικού και φιλικού της κύκλου από περασμένες δεκαετίες, κυρίως του ’50 και ΄60, επεμβαίνοντας χρωστικά κατά τόπους, προκειμένου να δημιουργήσει μία αυτούσια memory lane. Κατ αυτόν τον τρόπο, οι αναφορές των έργων της Π.Τ. αντανακλούν τις αρχετυπικές επιρροές καταγωγής, ανατροφής, ιστορίας, γεωγραφίας, τόπου, κοινωνικής ένταξης και προσωπικής κουλτούρας, οι οποίες επικαλούνται τη συλλογική και κοινωνική μνήμη.

Η Π.Τζουκάτου παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στον “Φωτογραφικό Κύκλο” του Πλάτωνα Ριβέλλη και στο International Centre of Photography της Νέας Υόρκης .

Έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 4 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας.

Το 2011 συμμετείχε στην Art Athina.

Eργα της έχουν εκτεθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, και έχει συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση στην Brick Lane Gallery του Λονδίνου καθώς και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

To 2014 κυκλοφόρησε βιβλίο με φωτογραφίες της με τίτλο « Peope World » (εκδόσεις Cube Art Editions).Διεύθυνση: Σόλωνος 20, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: 31/1 – 18/2/2017
Εγκαίνια: 31/1/2017
Ώρες : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ., Τετάρτη, Σάββατο : 11-3 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου