Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η Kassandra ταξιδεύει στην Ήπειρο


Ο σπαρακτικός και κωμικός μονόλογος που ο Sergio Blanco εμπνεύστηκε από την Αθήνα και έγραψε για τη Δέσποινα Σαραφείδου παρουσιάζεται στα Γιάννενα και στην Πρέβεζα.

Η ιστορία της τρωαδίτισσας ηρωίδας και των μύθων που την περιβάλλουν γράφεται και ξαναγράφεται, προκειμένου να φτάσει σε ότι ο συγγραφέας περιγράφει ως «μια πραγματική ‘‘ξε-γραφή’’ του μύθου».

Η Kassandra ξετυλίγει την Οδύσσειά της, φορώντας κόκκινες γυαλιστερές μπότες. Με τα σπαστά αγγλικά της, μιλάει για τη δική μας αναζήτηση νοήματος και ελπίδας. Πόλεμος, εξουσία, κερδισμένοι και χαμένοι, σεξ, χιούμορ και σαρκασμός. Ευριπίδης και Bugs Bunny, Abba, Manchester United και Σκάρλετ Ο’Χάρα. Η απόσταση μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, ηθοποιού και θεατή, χώρου και λόγου καταρρέει. Στο μονόλογο του Μπλάνκο, η μυθική Κασσάνδρα γίνεται άντρας που νιώθει γυναίκα, μια σύγχρονη trans μετανάστρια που παλεύει για την επιβίωση, σε διαρκή αναζήτηση ταυτότητας – εξόριστη στο σώμα της, ξένη σε κάθε πατρίδα.

Η Kassandra υπήρξε πρώτο ανέβασμα έργου του Sergio Blanco στην Ελλάδα. Πρωτοανέβηκε στην Αθήνα το 2011, όπου και παίχτηκε επί τρεις περιόδους. Παρουσιάστηκε επίσης στη Νέα Υόρκη. Από το 2011 έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α., Αλβανία, Ελβετία, Κόσοβο, Τσεχία, fYROM, Βουλγαρία, Ισπανία), αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και βραβεία, όπως:

Bραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Apollon 2011, Φίερ),
Βραβείο Καλύτερης Διαδραστικής Περφόρμανς (Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος MonoAkt – Κόσοβο, 2012),
Βραβείο Ερμηνείας Actor of Europe 2012 (Διεθνές Φεστιβάλ Actor of Europe – Ρέσεν),
Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας σε Trans Ρόλο & Βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Κειμένου (3rd Gay Theatre Awards – Αθήνα, 2014).


ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 

Σκάλα Bar-Café
Εθνικής Αντιστάσεως 50
Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 21:30
Είσοδος: 6€

Σφεντόνα Bar
Ανεξαρτησίας 98
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, 21:30


ΠΡΕΒΕΖΑ:

Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας
Κάστρο Αγ. Ανδρέα
Τετάρτη 8 Φεβουαρίου, 21:00
Είσοδος: 10€ & 5€ (ανέργων / φοιτητών)
Προπώληση: 8€
"Το μαγαζάκι στο ρολόι”, Βιβή Μπάρκα, Εθν, Αντιστάσεως 37

Πληροφορίες: 6945 531392 & 6977 192779

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου