Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

«Little man»: Έκθεση του Νίκου Παπαδημητρίου στην γκαλερί Elika


Μετά το Gallery Trophy και το glorious days o Νίκος Παπαδημητρίου επιστρέφει στην Αθήνα με την νέα του ατομική έκθεση Little man στην γκαλερί Elika, που εγκαινιάζεται στις 4 Ιανουαρίου στις 20:00.

O τίτλος της έκθεσης προκύπτει από την σύνθεση των δύο κωδικών ονομασιών των ατομικών βομβών που έπεσαν στην Ιαπωνία στο τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου, “Little boy” (Χιροσίμα 6 Αυγούστου 1945) και “Fat man” (Ναγκασάκι 9 Αυγούστου 1945).

Ο Παπαδημητρίου παρουσιάζει στην έκθεση μία σειρά σχεδίων, ζωγραφικών εικόνων και γλυπτών, που προκύπτουν από τη χρήση ποικίλων υλικών και τεχνικών. Η ανθρώπινη ανταγωνιστική φύση αποτελεί τη βασική θεματική της έρευνας του καλλιτέχνη τα τελευταία χρόνια. Εξετάζει την ανάγκη του ανθρώπου για επικράτηση και κυριαρχία, την αγωνία του να επιβληθεί στον συν-άνθρωπο ως μονάδα ή ως σύνολο και τις διαφορετικές εκφάνσεις και μορφές της αγωνίας αυτής.

Ο Νίκος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στη Χίο. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και το 2000 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κέντ με μεταπτυχιακό στην Οπτική Επικοινωνία. Έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα δεκατρείς ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές μεταξύ των οποίων οι Μπιεννάλε της Αθήνας, της Πράγας, της Κωνσταντινούπολης, του Σεράγιεβο και του Τελ Αβίβ. Μαζί με άλλους καλλιτέχνες το 2008 ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική πλατφόρμα “Lo and Behold”. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Διεύθυνση: Ομήρου 27, Αθήνα
Εγκαίνια: Τετάρτη 04.01.17, ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 04.01 – 04.02.17
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 12-8μμ, Σάββατο 12-4μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου