Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Η όπερα έρχεται στο προσκήνιο το 2017


Η όπερα δεν έχει πεθάνει. Τουλάχιστον όχι στα μεγάλα βρετανικά μουσεία και τις γκαλερί, που φέτος θα φέρουν την όπερα στο προσκήνιο.

Το Victoria and Albert Museum σε συνεργασία με την Royal Opera House ετοιμάζουν την έκθεση με τίτλο «Opera: Passion, Power and Politics (30 Σεπτεμβρίου 2017-25 Φεβρουαρίου 2018) που θα πραγματοποιηθεί στη νέα Sainsbury Gallery, όπως αναφέρει το The Art Newspaper.

«Η έκθεση θα επικεντρώνεται σε επτά πρεμιέρες όπερας σε επτά συγκεκριμένα πολιτιστικά περιβάλλοντα, που κορυφώνονται στην διεθνή άνθιση της όπερας τον 20ο και 21ο αιώνα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση Τύπου. Μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται η L’ Incoronazione di Poppea του Monteverdi (1642) στη Βενετία και η Rinaldo (1711) του Handel στο Λονδίνο.

Εν τω μεταξύ, η Photographer’s Gallery του Λονδίνου θα παρουσιάσει το φθινόπωρο (27 Οκτωβρίου 2017-Φεβρουάριος 2018) την έκθεση με τίτλο «Four Saints in Three Acts» που θα επικεντρώνεται στην επώνυμη παραγωγή του 1934, η οποία ήταν η πρώτη όπερα που παρουσιάστηκε στο Broadway (αν και πολλοί δεν γνωρίζουν πως η όπερα έκανε ντεμπούτο πρώτα στο Wadsworth Atheneum Museum of Art του Κονέκτικατ).

Η παραγωγή, σε σύνθεση του Virgil Thomson, υπήρξε πρωτοπόρος καθώς το cast της αποτελούνταν μόνο από Αφροαμερικάνους. Η έκθεση θα περιλαμβάνει πορτραίτα και φωτογραφίες-ντοκουμέντα από φωτογράφους όπως οι Lee Miller και George Platt Lynes.Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου