Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Adaptation Film Festival από το Ινστιτούτο Θερβάντες


Το Ινστιτούτο Θερβάντες σε συνεργασία με την MoovieReel και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζουν το νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ Adaptation Film Festival, το οποίο εστιάζει αποκλειστικά σε προσαρμογές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων καθώς και εικονιστορήματα,

Το φεστιβάλ, που κάνει φέτος την πρώτη του εμφάνιση στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας, με κινηματογραφικές πρεμιέρες και βιβλιοπαρουσιάσεις, θα ξεκινήσει με την ταινία Ο βασιλιάς της Αβάνας.

Ο κινηματογράφος και η λογοτεχνία στην ισπανική γλώσσα αποτελούν σημαντικό τμήμα του Φεστιβάλ.

Οι ισπανόφωνες ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

Ο Βασιλιάς της Αβάνας(Ισπανία, 2015, 125′) του Agustí Villaronga (μυθιστόρημα του Pedro Juan Gutiérrez), με τους con Maykol David Tortoló, Yordanka Ariosa, Héctor Medina, Ileana Wilson, Chanel Terrero, Jazz Vila.

Έχοντας δραπετεύσει πρόσφατα από το αναμορφωτήριο, ο νεαρός Ρεϊνάλδο αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα στους δρόμους της Αβάνας στα τέλη της δεκαετίας του ’90, μιας από τις χειρότερες δεκαετίες για την κοινωνία της Κούβας. Ελπίδες, απογοήτευση, ρούμι, καλό χιούμορ και -πάνω από όλα- πείνα, τον συνοδεύουν στις περιπλανήσεις του, μέχρι τη στιγμή που θα συναντήσει τη Μάγκντα και τον Γιουνισλέιντι. Πότε με την μία, και πότε με τον άλλον, θα προσπαθήσει να ξεφύγει από την υλική και ηθική δυστυχία που τον περιβάλλει, βιώνοντας στα όρια την αγάπη, το πάθος, την τρυφερότητα και το σεξ.

Προβολές: 2 Φεβρουαρίου 2017 – 21.30 // 4 Φεβρουαρίου 2017 – 22.00 // 8 Φεβρουαρίου 2017 – 18.00

Ψυχοναύτες, τα ξεχασμένα παιδιά (Ισπανία, 2015, 80′) των Pedro Rivero και Alberto Vázquez (κόμικ του Alberto Vázquez).
Οι έφηβοι Μπέρντμποϊ και Ντίνκυ έχουν αποφασίσει να το σκάσουν από ένα νησί που το έχει ρημάξει η οικολογική καταστροφή: ο Μπέρντμποϊ κλείνεται στον εαυτό του, απομονωμένος από τον κόσμο, ενώ η Ντίνκυ ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι ελπίζοντας ότι ο Μπέρντμποϊ θα την ακολουθήσει.

Προβολή: 4 Φεβρουαρίου 2017 – 00.15 (Μεταμεσονύχτια)

Οιδίπους δήμαρχος (Κολομβία, 1996, 102′) του Jorge Alí Triana (το έργο του Σοφοκλή σε διασκευή του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες), με τους Jorge Perugorría, Ángela Molina, Francisco Rabal, Jairo Camargo, Jorge Martínez de Hoyos, Myriam Colón.
Κατά την περίοδο του ανταρτοπόλεμου της Κολομβίας (που παραλληλίζεται με τις συγκρούσεις του Θηβαϊκοὐ κύκλου), ο νεαρός δήμαρχος Εντίπο, πρέπει να μεσολαβήσει για να επικρατήσει ειρήνη ανάμεσα στις διάφορες ομάδες των ανταρτών. Ο σκηνοθέτης Jorge Alí Triana κινηματογραφεί μοναδικά την αριστουργηματική απόπειρα του Gabriel García Márquez να μεταφέρει τη γνωστή τραγωδία του Σοφοκλή στη σύγχρονη κοινωνία της Κολομβίας. Οιδίπους Δήμαρχος ήταν η επίσημη πρόταση της χώρας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Προβολή: 6 Φεβρουαρίου 2017 – 18.00

Θραύσματα Αγάπης (Κολομβία, Πουέρτο Ρίκο, 2016, 100′) του Fernando Vallejo (μυθιστόρημα του Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε), με τους Angélica Blandón, José Ángel Bichir, Angélica Aragón, Alfredo de Quesada, Luis Gonzaga, Luis Felipe Cortés, Carlos Serrato, Víctor Hugo Trespalacios, Álvaro Rodríguez.
Σε μία πόλη που έχει κυριευτεί από τη βία, η μοίρα φέρνει κοντά τη Σουζάνα και τον Ροντρίγκο. Οι εραστές ζουν ένα παθιασμένο έρωτα στο διαμέρισμα της. Κάθε βράδυ, η Σουζάνα ανοίγεται στον Ροντρίγκο και του λέει μια ιστορία από παλιές της ερωτικές εμπειρίες. Στην αρχή ο Ροντρίγκο δεν αρέσκεται στο να ακούει τις ιστορίες της, σύντομα όμως θα αφεθεί και μαζί θα ξαναζήσουν όλες τις αισθησιακές αναμνήσεις της.

Προβολή: 7 Φεβρουαρίου 2017 – 20.00


Οι προβολές θα γίνουν στον Κινηματογράφο «Μικρόκοσμος», Λεωφ. Συγγρού 106 (Μετρό Συγγρού-Φιξ). Τηλ.: 210.9230081.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Πληροφορίες για εισιτήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου