Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Κινηματογραφικός Φεβρουάριος στο ΚΠΙΣΝ


Τον Φεβρουάριο, η ενότητα κινηματογραφικών προβολών Park Your Cinema στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας προσκαλεί κάθε Κυριακή να ανακαλύψουμε αγαπημένες ελληνικές και ξένες ταινίες.

Το αφιέρωμα Finos Film: Ο μύθος με τη θεματική «Από Έρωτα…», συνεχίζεται με τέσσερις ιστορίες αγάπης, από τη δεκαετία του ’40 έως τη δεκαετία του ’60, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό του ΚΠΙΣΝ να απολαύσει μοναδικές στιγμές από την ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου. Οι προβολές ξεκινούν με την πρώτη παραγωγή της Finos Film,’Η φωνή της καρδιάς’ (05.02) η οποία παρουσιάζει τη στοργική σχέση του Σπύρου με τη χαμένη του κόρη και συνεχίζονται με την ιστορία του νεαρού μουσικού που παρασύρεται από την αίγλη της καλής κοινωνίας, με το κλασικό ρομάντζο ‘Εκείνες που δεν πρέπει να αγαπούν’ (12.02). Στις 19.02 στην κλασική ‘Λόλα’, ο Άρης προσπαθεί να σώσει την αγαπημένη του από ένα κακόφημο καμπαρέ της Τρούμπας, ενώ στις 26.02 η ‘Ιστορία μιας ζωής’ σχολιάζει τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα κορίτσια της επαρχίας της δεκαετίας του ’60.

Τα Κυριακάτικα απογεύματα του μήνα είναι αφιερωμένα στους μικρότερους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ, οι οποίοι θα απολαύσουν μεταγλωττισμένες παιδικές ταινίες. Τον Φεβρουάριο, η ενότητα Park for Kids θα παρουσιάσει την ιστορία του μικροσκοπικού ιππότη Ντεσπερό (Η ιστορία του Ντεσπερό//05.02), την περιπέτεια που θα ζήσουν τα παρεξηγημένα Τερατοκουτάκια (Τα Τερατοκουτάκια//12.02), το ριφιφί που θα οργανώσει ο παράτολμος σκίουρος Σέρλι (Ένας σκίουρος σούπερ – ήρωας//19.02) καιτις συνήθειες των αγαπημένων μας κατοικίδιων (Μπάτε σκύλοι αλέστε//26.02).

Καθημερινά, 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης προσφέρεται δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών προς και από το ΚΠΙΣΝ, με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, ξεκινά από την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού - Φιξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου