Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Παραδίδεται σήμερα στο Δημόσιο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Την τελευταία της συνάντηση, πριν την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο, πραγματοποιεί σήμερα η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή του Ελληνικού Δημοσίου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για το Κέντρο Πολιτισμού.

Η συνεδρίαση, που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του www.SNF.org/live , με απώτερο σκοπό την ολοκληρωμένη και ανοιχτή ενημέρωση του κοινού αναφορικά με το έργο, θα πραγματοποιηθεί στις 14:00.

Οι τακτικές συνεδριάσεις της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής εστιάζουν στην ενημέρωση και το βέλτιστο συντονισμό μεταξύ των μελών της Επιτροπής για τις διαδικασίες παράδοσης του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων τα μέλη της Επιτροπής ενημερώνονται για θέματα που αφορούν στην εύρυθμη μελλοντική λειτουργία του ΚΠΙΣΝ, καθώς και στη μεταφορά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στις νέες τους εγκαταστάσεις, εντός του έργου.

Η Επιτροπή συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 29 Ιουνίου 2007 και έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί 69 μηνιαίες συνεδριάσεις. Σκοπός των συνεδριάσεων είναι η αποτελεσματική σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων στο έργο μερών ώστε να διασφαλισθεί η επιτυχημένη παράδοση του ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και η εύρυθμη μελλοντική λειτουργία του, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερώνονται συνολικά για την πορεία του έργου, να ανταλλάσσουν απόψεις και να διαχειρίζονται εγκαίρως θέματα που μπορεί να προκύπτουν.

Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής, εκτός από εκπροσώπους του ΙΣΝ και του ΚΠΙΣΝ, συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι όλων των φορέων που συμβάλλουν στην υλοποίηση του ΚΠΙΣΝ και θα έχουν καίριο ρόλο στη μελλοντική λειτουργία του. Οι φορείς αυτοί είναι οι εξής:

- Γραφείο Πρωθυπουργού
- Υπουργείο Οικονομικών
- Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων
- Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού
- Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας
- Δήμος Καλλιθέας
- Εθνική Λυρική Σκηνή
- Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Επιπλέον, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής συμμετέχουν εκπρόσωποι του Οργανισμού «Φίλοι και Υποστηρικτές του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», της ομάδας διαχείρισης έργου, καθώς και του αναδόχου του έργου.

Βασικός σκοπός της ζωντανής μετάδοσης της Επιτροπής, είναι η άμεση ενημέρωση όλων ανεξαιρέτως για το έργο και την πορεία του. Καθιστώντας τις συνεδριάσεις της ειδικής, «κυβερνητικής» αυτής επιτροπής, όπως έχει επικρατήσει μεταξύ των συμμετεχόντων να ονομάζεται, ανοιχτές στο ευρύ κοινό, το Ίδρυμα δίνει τη δυνατότητα στους τελικούς χρήστες του ΚΠΙΣΝ να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το έργο και, κυρίως, για τις διαδικασίες που ακολουθούνται έως την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ.

Εξάλλου, σήμερα πραγματοποιείται ανοικτή εκδήλωση για την παράδοση του ΚΠΙΣΝ στην ελληνική κοινωνία, μέσα από ένα καλλιτεχνικό πείραμα συνύπαρξης και ποικιλομορφίας.

Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, πριν την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης του έργου. Στη συνέχεια, χορός, μουσική, τραγούδι, αφηγήσεις, αστική κουλτούρα και happenings θα συναντηθούν σε έναν δημιουργικό διάλογο που αντανακλά τις απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης που αγκαλιάζει το ΚΠΙΣΝ μέσα από ένα πρόγραμμα-έκπληξη.

Αποσπάσματα του προγράμματος θα αποκαλυφθούν σε ποικίλα σημεία του ΚΠΙΣΝ, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γίνουν μέρος της γιορτής, ενώ ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά σε οθόνες στην Αγορά, τον Πύργο Βιβλίων, τον Φάρο και το Ξέφωτο.

Στο τέλος όλοι οι παρευρίσκοντες καλούνται να στρέψουν το βλέμμα τους προς τον ουρανό για να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων και η γιορτή θα συνεχιστεί με πάρτυ στην Αγορά και dj set από την Kafka (Κατερίνα Καφεντζή).

Τη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος.

Ώρα έναρξης: 18.00Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου