Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

«Desert Rose»: Ατομική έκθεση της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη στην Γκαλερί Σκουφά


Την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη, με τίτλο "Desert Rose", υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 20:00, η Γκαλερί Σκουφά.

Η Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, παρουσιάζει στην γκαλερί Σκουφά της Αθήνας μια ενότητα νέων έργων της, τα οποία δημιούργησε την τελευταία διετία. Σε λευκούς καμβάδες μεγάλων διαστάσεων, η ακουαρέλα είναι το μοναδικό υλικό της: δουλεμένη με λεπτεπίλεπτα πινέλα, αποκλειστικά στους τόνους ενός ρόδινου ροζ, προσδίδει στις εικόνες της τη γραμμικότητα του σχεδίου και την ακρίβεια ενός χαρακτικού. Σαν ιδωμένες μέσα από ένα πέπλο, μνημειακές γυναικείες μορφές πρωταγωνιστούν στα έργα αυτά. Ντυμένες με περίτεχνα υφάσματα και βαρύτιμα κοσμήματα, οι γυναίκες της Ασαργιωτάκη ενσαρκώνουν μια πολύτιμη αντιμετώπιση της ζωγραφικής επιφάνειας που εδώ γίνεται έργο-εργόχειρο. Εικόνες άχρονες, ονειρικές, αποπνέουν μέσα από τον ίδιο τον τρόπο που είναι ζωγραφισμένες τον αισθησιασμό μιας μελαγχολίας που διαφωνεί με τους συνήθεις συνειρμούς του ροζ χρώματος, γιατί υπενθυμίζει την ανάγκη για μια ζωγραφική που χρειάζεται χρόνο – τον χρόνο που ζητά να της αφιερωθεί για να γίνει αλλά και για να ιδωθεί.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 και θα συνοδεύεται από πλήρως εικονογραφημένο, δίγλωσσο (ελλ-αγγλ), κατάλογο με κείμενα της επιμελήτριας της έκθεσης, Ελισάβετ Πλέσσα και του συγγραφέα Μισέλ Φάις.



Διεύθυνση: Σκουφά 4, Κολωνά
Εγκαίνια: Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 23 Φεβρουαρίου – 18 Μαρτίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Τετ-Σαβ 10:00-15:30, Τρ-Πεμ-Παρ: 10:00-15:30 & 17:30-21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου