Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Το A Jewel Made in Greece παρουσιάζει την «Οδύσσεια των Υλικών»


Περίπου 60 σύγχρονοι Έλληνες επαγγελματίες σχεδιαστές κοσμημάτων και πέντε εικαστικοί που σχεδιάζουν κόσμημα θα παρουσιάσουν την «Οδύσσεια των Υλικών» στη φετινή, 4η ετήσια συνάντηση δημιουργών A Jewel Made in Greece, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειον Μέγαρο από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου.Στη φετινή συνάντηση θα παρουσιαστεί το Ελληνικό δημιουργικό κόσμημα σε τέσσερις ενότητες: τα πολύτιμα, τα μέταλλα, τα εναλλακτικά και τέλος το αφιέρωμα.

Με την συνεργασία του έγκριτου Γεμολόγου κυρίου Γιώργου Σπυρομήλιου, θα παρουσιαστεί ένα εκπαιδευτικό αναλυτικό αφιέρωμα, το οποίο θα αφορά, τον χρυσό, το ασήμι, τα διαμάντια τα ζαφείρια. Oι τουρμαλίνες η φαγεντιανή, το ήλεκτρον και άλλες πολύτιμες ημιπολύτιμες πέτρες που πρωταγωνιστούν στα εκθέματα της έκθεσης «Οδύσσειες» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η εξόρυξη όλων αυτών αλλά και η επεξεργασία τους και η κοπή τους, θα είναι τα θέματα για τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι επισκέπτες της έκθεσης αλλά και όσοι διαβάσουν το ομότιτλο λεύκωμα.

Στην ενότητα «αφιέρωμα», οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο μοναδικό πρωτοεμφανιζόμενο κόσμημα δημιουργημένο από η με μαργαριτάρια.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Επιγραφικό Νομισματικό Μουσείο και ένας από τους μεγαλύτερους οίκους που βοήθησε το Ελληνικό Κόσμημα να περάσει τα σύνορα, θα είναι οι τιμητικές συμμετοχές στο φετινό «Α Jewel Made in Greece». Παράλληλα, στο Ζάππειο θα φιλοξενηθούν τέσσερις Αμερικάνοι σχεδιαστές, που να αντιστοιχούν ένας σε κάθε ενότητα, που ζουν στη Νέα Υόρκη.

Τέλος, τα ήδη θεσμοθετημένα από το 2014 βραβεία δημοφιλέστερου κοσμήματος θα επαναληφθούν με κάλπη εντός του Ζαππείου, όπου θα δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να ψηφίσουν για 4 βραβεία, ένα για κάθε ενότητα.


A Jewel Made in Greece σε Ιταλία, Νέα Υόρκη και ΚαζακστάνΤο A Jewel Made in Greece, όμως, συνεχίζει το ταξίδι του και στο εξωτερικό, προωθώντας την εικόνα του σύγχρονου δημιουργικού Ελληνικού κοσμήματος, θεωρώντας πως ο Ελληνικός Πολιτισμός αποτελεί το μέγιστο εφόδιο για την εξωστρέφεια και τη σύγχρονη αισθητική παρουσία της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο.

Στις 23-27 Σεπτεμβρίου το AJMIG θα συμμετάσχει σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς κλαδικές εκθέσεις που γίνεται στην Vicenza στην Ιταλία, ενώ δυο μήνες αργότερα, στις 23-27 Νοεμβρίου, θα βρεθεί στο Museum of Arts & Design της Νέας Υόρκης. Επίσης, θα συμμετέχει στη διεθνή έκθεση EXPO 2017, που θα γίνει στο Καζακστάν.

Το AJMIG έχει ήδη παρουσιάσει το έργο των Ελλήνων δημιουργών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού, ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ τον Ιανουάριο του 2016 υλοποίησε την παραγωγή της ταινίας με τίτλο «Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 150 χρόνια: Η ιστορία του κοσμήματος μέσα από τα μάτια του επισκέπτη του Μουσείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου